12 Mart İstiklal Marşımızın Kabülü Etkinlikleri

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir. 

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Okulumuzda "İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi ve dereceye giren öğrencilerimize katılım belgeleri verildi. Yarışmada Jüri üyeliklerini Okul Müdürümüz Mehmet ECE, Müdür Yardımcımız Ömer ULUTAŞ, 4.Sınıf öğretmenlerimiz Muhammet Ali ARKAN, Yusuf İlker SAKARYA, Zeynep Zehra ÖZDEL ve Rehberlik Öğretmenimiz Muhammet Mansur SAFİTÜRK yaptılar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli ailelerini tebrik ederiz. Dereceye giren öğrencilerimiz :

DERECE

Sınıf

Öğrenci Adı Soyadı

1.

1A

AYŞE NEHİR DURSUN

2.

2B

ZEHRA DEMİRCİ

3.

1B

ZÜMRA DERİN

4.

3B

SEMANUR KARAGÖZ

5.

4C

HİRANUR GÜZEL

6.

4A

ECEM NUR MECE

7.

3A

ZEYNEP MİNA YIKILMAZ

8.

3A

YASER BATUR ERBATUR

9.

4B

HAFSA HÜMA ERDOĞAN

10.

1C

BEREN ÖZER

Okulumuzdaki tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, öğretmenimiz Emine AKYOL'un günün anlam ve önemini yaptığı konuşmayı öğrencilerimizin şiirleri, orotoryo ve gösterileri izledi. Ayrıca, sınıflarımzda yaptığımız etkinliklerle bu günün anlam ve önemi öğrencilerimize anlatıldı. Panolar hazırlandı. Büyükkaynarca ana sınıfımızda güne anlam kattılar. Programa emek harcayan bütün öğretmen ve öğrencilerimize, katılım gösteren herekese çok teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Kaynarca Mimar Sinan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)