12 Mart 1921 İstiklâl Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma

 12 Mart 1921 İstiklâl  Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Töreni Okulumuz Kutlama komitesi ve Öğrenci Öğretmenleri ile beraber Genel Amaçlı Toplantı salonumuzda  bir Anma Töreni yapıldı. 

 12 Mart 1921 İstiklâl  Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Töreni Pazar gününe rastlaması nedeniyle (Bu güne) Erken Tarihe Alınmıştır.  Okulumuz Kutlama komitesi ve Öğrenci Öğretmenleri ile beraber Genel Amaçlı Toplantı salonumuzda  bir Anma Töreni yapıldı. Törende günün anlam ve önemi İstiklal Marşının Kabulüne ve Mehmet Akif ERSOY´a dair konuşmalar.Yazılar ve şiirler Duygu ve düşünceler anlatıldı.


    Ulusların ve ülkelerin kahramanlıklarını, egemenliklerini ve özgürlüklerini ifade eden Şiirler eserler ulusal marşlarıdır. Bizim İstiklal Marşımız ise 12 Mart 1921 tarihinde onaylanmış ve Mehmet Akit Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Devletimizin özgürlük için yaptığı mücadeleleri ve çabaları efsanevi bir şekilde anlatan bir eserdir. İstiklal Marşının Kabulü 

Türkiye Cumhuriyeti´nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Merkez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)