103. Yılda “çanakkale Zaferi”

18 Mart Çanakkale Zaferi Keçikalesi Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından yine coşkulu etkinliklerle kutlandı.Program öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterilerinin sunumu, şiirler ve günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarla yapıldı. Programın sonunda okul müdürü Yunus ESEN tarafından tüm şehitlerimiz adına dua edildi.Ayrıca Çanakkale Deniz Zaferi´nin zorlu şartlarda kazanıldığını anlatmak amacıyla, şehitlerin bir öğünlük yemeği olan kırık buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı dağıtıldı. Son olarak da okul müdürü Yunus ESEN ve müdür yardımcısı Serdal AKYAZI´nın emekleriyle Çanakkale ruhunun daima yaşatılması amacıyla okulumuzda "ÇANAKKALE ANIT KÖŞESİ" açılışı yapıldı.

Keçikalesi Atatürk İlkokulu Müdürü Yunus ESEN, “Öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla öğrencilerimize Çanakkale Savaşları´nın zor şartlarını anlatan kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıttık. Bu etkinlikteki amacımız, Çanakkale´de savaşan askerlerimizin içinde bulundukları şartları gözler önüne sermek ve savunmuş oldukları değerleri öğrencilerimize anlatmak, kavratmaktı. Eminim öğrencilerimiz Çanakkale Menüsünü hayatları boyunca unutmayacaktır. Türk milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten müdür yardımcısı Serdal AKYAZI, "Şekersiz üzüm hoşafı ve buğday çorbası dağıtıyoruz. Bu, Çanakkale´de ecdadımızın bir öğünlük yemeğiydi. Orada binbir zorluklarla mücadele verildi. Akabinde bir devlet kuruldu. Bu zorlukların içinde gıda eksikliği de vardı. Onları anlamak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz." diye konuştu.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Altunhisar Keçikalesi Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)