"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor"

 

"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinlik kapsamında proje dahilindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri Öğrencileri tarafından öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik iki aylık çevrim içi (online) çalışma gerçekleştireceklerdir. Bu çalışma ile;

 

 

 

 

Sayın veli ve sevgili öğrenciler;

Bakanlığımız tarafından Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" faaliyete geçirilmiştir. Bu 1000 okul içerisinde okulumuzda yer almaktadır.

Bakanlığımızca hayata geçirilen yeni proje ile 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesine, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanacaktır.

 Proje kapsamında tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öğretilecek. Okulların tamamı Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacaktır.

 Bu faaliyetler kapsamında okulumuz Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi ile eşleştirilmiştir. Bu faaliyet kapsamında;

"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinlik kapsamında proje dahilindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, Kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri Öğrencileri tarafından öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik iki aylık çevrim içi (online) çalışma gerçekleştireceklerdir. Bu çalışma ile;

·        Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencilerine 01 Mart – 31 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki kez, birer saat olmak üzere resim veya müzik ses icrası üzerine eğitim verilecektir.

ÖNEMLİ: Bu faaliyette yer almak isteyen öğrencilerimiz en geç 01 MART PAZARTESİ günü saat 12:00'a kadar okulumuza bilgi vermeleri gerekmektedir.

 Sanatsal Etkinliklerin Uygulanmasında Dikkat Edilecekler:

 ·        Yapılacak sosyal etkinlikler Güzel Sanatlar Lisesi bulunan illerde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullar için düzenlenecektir.

·        "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki öğrenciler, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin kendi sanatsal bilgi ve deneyimlerini öğretmen rehberliğinde aktaracakları iki aylık çevrim içi (online) etkinlik kurslarıyla, resim ya da müzik ses icrası (Türk müziği, halk müziği ve batı müziği) alanlarında çalışmalar yapacak ve bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir.

·        Güzel Sanatlar Liseleri ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencileri arasından gönüllülük esasıyla belirlenecek olanlar teşvik edilecek ve bu sosyal etkinliğe katılacaklardır.

·        15 Şubat – 01 Mart 2021 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Liselerinde ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere yapılacak duyuruyla sanata eğilimli ve çalışmaya katılmaya gönüllü olanlar belirlenecek, iki branştan (resim-müzik ses icrası) birini seçmeleri sağlanacak ve isim listeleri oluşturulacaktır.

·        "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda etkinliğe katılacak öğrencilerin ve gönüllü sanat rehberliği yapacak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin toplam sayıları belirlendikten sonra, sanat eğitimini alacak öğrenciler her sanat rehberi öğrencinin liderlik edeceği çalışma grubuna eşit olarak dağıtılacak, böylece çevrim içi (online) çalışma grupları oluşturulacaktır.

·        Çalışma gruplarında, etkinlik boyunca, tüm çevrim içi toplantılarda, gözlemci veya rehber olmak üzere, her yirmi öğrenciye bir öğretmen görevlendirilecek olup isimleri belirlenecektir.

·        Etkinlikler haftada iki kez birer saat süre ile yapılacaktır.

·        Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencilerine 01 Mart – 31 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki kez, birer saat olmak üzere resim veya müzik ses icrası üzerine eğitim verilecektir.

·        İki ay sürecek etkinliğin haftada iki gün birer saat gerçekleştirilecek çalışmalarının gün ve saatleri her okul tarafından kendi tasarruflarına göre belirlenecektir.

·        İki ay sürecek olan çevrim içi (online) sanat eğitimine katılacak öğrencilerin, seçtikleri branşta (resim veya müzik ses icrası) temel bilgileri aldıktan sonra, birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecektir.

·        Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbesttir.

·        Müzik ses icrası etkinlikleri konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini, etkinlikte yer alacak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır.

·        Resim başlığı altında plastik sanatlar eğitimi (heykel, seramik, vs.) verilecek çalışma grupları için teknik ve malzeme serbesttir.

·        Çalışmaların bitiminde yarışmaya katılmak üzere öğrencilerin hazırlayacakları müzik ses icrası videosunun süresi 5 (beş) dakikayı geçmemelidir.

·        Belirlenen öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde çevrim içi (online) ortamda buluşacaklardır. Çalışma ve etkinlikler çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

·        Her katılımcı, şartnamede bulunan EK-3'ü eksiksiz olarak doldurmalıdır. EK-3'deki Taahhütname gereği oluşturulan eserlerle ilgili tüm yasal sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacaktır.

·        Etkinliğin sonunda öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan resim eserlerinin orijinalleri, heykel, seramik, vs. eserlerin fotoğrafları ve müzik eserlerinin yer aldığı videolar, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin oluşturacağı İl MEM Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek, her iki alanda ( resim ve müzik ses icrası) il bazında birinci olan eserler Milli Eğitim Bakanlığı'na (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü) gönderilecektir.

·        Gönderilecek tüm eserler Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ait "Mesleğim Hayatım" youtube sayfasında yayınlanacaktır.

·        Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında  (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bergama Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)