100. Yıl İlkokulu Enerji Verimliliği Haftası Etkinlikleri

Enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyamızda ne yazık ki çevre konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yeterince yerine getiremiyoruz. Yaşanabilir bir çevreye sahip olabilmek için 100. Yıl İlkokulu olarak öğrencilerimizin enerji verimliliği kapsamında yaptığı ve yapacağı etkinliklerin bazıları şunlardır:

      ·        Okul ve sınıf panolarının her sınıf düzeyinde öğrencilerimizin katkılarıyla oluşturacağı afiş, resim ve şiir çalışmalarının hazırlanıp sunulması.

·        Okul ve sınıf içinde yer alan aydınlatma unsurlarının gün içinde dikkatli şekilde kullanılarak gereksiz olanların kapatılmasına özen gösterilmesinin sağlanması.

·        Okul ve sınıf içinde yer alan elektronik araç gereçlerden kullanım dışında olanların prizlerden çekilmesinin sağlanması.

·        Okul lavabolarına su kullanımın aşamalarını gösteren gerekli uyarı levhaları asılarak su tasarrufunun sağlanmasına özen gösterilmesi.

·        Özellikle kış aylarında okul bina giriş kapılarının açık bırakılmamasına ve sınıf sıcaklığına uygun ısının(21-22°C) üstüne çıkılmamasına özen gösterilmesinin sağlanması.

·        Okul çıkış saatleri sonrası kobilerinin düşük ayarda tutulmasının sağlanması.

**100. İlkokulu öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin daha yaşanabilir bir çevreye katkı sunacağı bir okul ortamını gelecek nesillere ulaştırmak eğitim anlayışının önemli bir gayesi olacaktır. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Havza 100. Yıl İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)