10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenimiz

10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenimiz

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu Anma Töreni ile bir 10 Kasım'da daha Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, minnet ve özlemle andık.

 

Türkiye Cumhuriyeti´ nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 84. yılı  dolayısıyla Edebiyat Öğretmenlerimiz Yeliz Erler ile Nilgün Güngör tarafından hazırlanan anma  programı okulumuz konferans salonunda yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda okulumuz Edebiyat Öğretmeni Lale Berkyer Yücel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını "Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, 'Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.' demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk'ten almaktasınız.

 

Onun bizlere bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.

 

Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

Şiir dinletisinin ardından

 Müzik Öğretmenimiz Ayça Özgün yönetiminde öğrencilerimizden oluşan koro , Atatürk 'ün sevdiği şarkıları seslendirerek izleyicilere keyifli ve duygu dolu anlar yaşattılar. 

Türk Dansları Eğitmeni Barış Pador yönetiminde halk oyunları ekibimizin Harmandalı ve Gerizler Başı isimli oyunları büyük beğeni topladı.

Ayrıca 10-16 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası dolayısıyla okulumuzda panolar düzenlendi, Atatürk'ün hayatı,fikirleri ve devrimleriyle ilgili video sunumları yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Atakum Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)