10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yılında da saatler dokuzu beş geçerken hüzünle, özlemle ve hürmetle andık.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yılında da saatler dokuzu beş geçerken hüzünle, özlemle ve hürmetle andık. Okulumuzda yapılan anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından okul müdürümüz Özcan YAVUZ’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasına yer verildi. Ata’mızın cumhuriyetimize kazandırdıklarını anlatan slayt gösterisi duyduğumuz minnet duygusunu artırırken son yolculuğunu anlatan kısa video ile tüm salonda hüzün hâkim oldu.

Okulumuz 7. sınıf öğrencileri Ata’mızın özdeyişleri ile kişisel özelliklerini içeren bir okuma sunarken 8. sınıf öğrencilerimiz “Gençliğin Ata’ya Cevabı” ile Ata’mıza ve bırakmış olduğu bu özgür vatanımıza borcumuzu bir kez daha hatırlatmış oldular.

Müzik Öğretmenimiz Seda SAĞLAM yönetiminde hazırlanan koro ile öğrencilerimizin çaldığı enstrümanlar eşliğinde “Selanik Türküleri”ne yer verildi.

Atatürk Haftası münasebetiyle okulumuzda yapılan yarışmalarda; Şiir dalında Mert Cemil ÇETİNKAYA, Kompozisyon dalında Gamze Nur YALÇINKAYA birinci olmuştur.  

Ayrıca ilçemizde yapılan yarışmalarda; şiir dalında Mert Cemil ÇETİNKAYA ikinci, koşularda erkeklerden Uğur KANDEMİR 5 ve 6. sınıflarda üçüncü, kızlardan Özge ÖZTÜRK 5 ve 6. sınıflarda üçüncü olurken Özge EKİNCİ 7 ve 8. sınıflar arasında ikinci olmuştur.

Öğrencilerimiz okul ve ilçe tarafından ayrı ayrı ödüllendirilmiştir.

 

Yalnızca 10 Kasımlarda değil Ata’mızı her an her dakika arıyor ve anıyoruz. Mekânın cennet olsun Ata’m…

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sinop Ayancık Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)