10 Kasım Atatürk'ü Anma Programımız Gerçekleştirildi.

10 Kasım Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümü anma programlarıu tüm Türkiye'de gerçekleştirildi.

Okulumuzdaki program 1 dk.lık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından okul müdürmüz Sn.Kahraman UZUNOĞLU , günün anlamını içeren bir konuşma yaparak bugünün bir matem günü değil Atatürk İlke ve İnkilaplarının amlaşılması ve yaşatılması adına büyük lideri anlama günü olduğunun üstünü çizdi. 

AMP10D sınıfı öğrencilerinin "Atatürk'ten Son Mektup" şiirini toplu olarak çok sesli icra ettiler. Okul koromuz Sn.Banu ÖZAY yönetiminde günün anlamını anlatan şarkılar seslendirdi.

Törenimizin programını Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri üstlendi. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

 

UNESCO'nun Atatürk tanımı: "Atatürk, uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur."

 ''Büyük Ölümlere Matem Gerekmez, Fikirlerine Bağlılık Gerekir.'' 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Ataşehir Dr. Nureddin Erk - Perihan Erk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)