10 Kasım Atatürk'ü Anma

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıldönümünde anıldığı çok önemli bir gündür. Bu özel gün, Atatürk'ün ülkesine ve halkına olan sevgisi, bağımsızlık ve modernleşme yolundaki çabaları nedeniyle her yıl saygı ve minnetle kutlanır.

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak, ülkenin modernleşme sürecinde önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Eğitimden sağlığa, hukuktan ekonomiye kadar birçok alanda yenilikler yapmış ve Türkiye'yi çağdaş bir ulus devlet haline getirmiştir. Onun "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün onun gösterdiği yolda ilerlemeye devam etmektedir.

10 Kasım'da Türkiye genelinde saat 09:05'te, Atatürk'ün hayatını kaybettiği saatte, hayat bir dakikalığına durur. Siren sesleriyle başlayan saygı duruşu, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği anın anısına yapılır. Okullarda, kamu kurumlarında ve çeşitli etkinliklerde Atatürk'ün hayatı ve başarıları anlatılır, onun idealleri ve değerleri gelecek nesillere aktarılır.

Bu günde Atatürk'ü anarken, onun "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini de hatırlamalıyız. Barış ve kardeşlik mesajları, Atatürk'ün dış politikada en önem verdiği konulardandır. Atatürk, uluslararası ilişkilerde barışçıl ve yapıcı bir politika izlemiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karatay İsa Can Bezirci İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)