10 Kasım Atatürk'ü Anma

Okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemel Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü saygıyla anıldı.

      Ölümünün 82. yılında Atatürk'ü anmak, onu anlamakla değer kazanır.  Türk insanı eğer Atatürk'ü anlamış, yaptıklarını iyi değerlendirmiş ve yolunu Atatürk çizgisinde bulmuşsa ümitsizliğe kapılması doğru değildir.O ne diyordu? O ne yapıyordu? O ne istiyordu? Bıraktığı emanet neydi?Eğer bu soruların cevabını verebiliyorsak onun bıraktığı bayrağı taşıyor, Türk'ün binasını çağdaş medeniyet çizgisinde yapılandırıyoruz demektir. 

      "Beni görmek demek, yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi ve hislerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." Sözlerinde de ifade edildiği gibi Mustafa Kemal ülküsünü sözde değil özde anlamak, Atatürk'ü, Atatürkçülüğü şeklen değil özde kavramak, özümsemek temel amaçtır. Cumhuriyetin nasıl doğduğunu unutmayarak, onun nereye gideceğini bilerek, geleceğe sahip çıkmak, Atatürkçülük bayrağını göklerde dalgalandırmak Türk gençliğinin temel görevidir.

Ölümünün 82. Yılında Ulu Önder Atatürk'ün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Kestel Çataltepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)