10 Kasım

 10 KASIM

  Bir 10 kasım günü saat 09:05 geçe yitirdik büyük önderi. Ve üzerinden tam 76 yıl geçti. Biz bu haftayı Atatürk haftası ilan ettik. Ve bu sabah göklerde kırmızı bayraklar dalgalandı. Biz gençler ‘Eğitimdir ki   bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı ve yüce yaşatır ; ya da bir milleti esalete ve sefalete terk eder. ‘ diyen lider için sadece saygı duruşunda durup marşımızı söyledik. Ve belki borcumuzun bir kısmını ona bu şekilde ödedik. Öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız şu kısacık yaşamına yüzyılları sığdıran büyük önderi , Atatürk’ ü bizlere anlatırken gözleri dolu  dolu , kalbimizin tam üstünde onun resmini taşıyarak dikkatle onları dinledik. Aslında biz bu 10 kasımda üzülüp, matem tutmadık, onu biraz daha anlamaya çalıştık.

  Biz bu ulu insanı, yaşamı, vatanseverliği, devrim ve ilkeleri ile tanıdık. Biz bu devlet adamının evrenselliğini, yüzyıla damga vuruşunu, maddi manevi tüm varlığını ulusa adayışını anlattık. Birçok arkadaşımız sırf bugün için sevgi ve hüznü kucaklayarak yazılar, resimler, kompozisyonlar  çıkardılar ortaya. Ve bu eserlerinde onun örnek yaşamını gözler önüne sererek ölmezliğini anlatmaya çalıştılar. Ardından en sevdiği şarkılar söylendi onun . o şarkılar duygu dolu anlar yaşattı bizlere.

  Evet, büyük önder biz bugün senin ilkelerine daha fazla bağlı kalmaya çalıştık. Ve her 10 kasım günü senin ilkelerine daha da fazla bağlı kalmaya çalışacağız. Büyük komutan iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve  iyi ki bizimle var olacaksın.

 

Aziz ruhun şad olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Pamukkale Yaşar - Saniye Gemici Anadolu Lisesi

Kaynak:https://yasarsaniyegemicianadolu.meb.k12.tr/icerikler/10-kasim_1519054.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)