10 Kasım 2025 Atatürk'ü Anmak

 ATATÜRK'Ü ANMAK

      Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 87 yıl önce 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Atatürk her yıl 10 Kasım'da büyük bir minnetle ve saygıyla anılıyor. 

      Atatürk'ün 10 Kasım 1938'deki vefatı, Türk milleti üzerinde derin bir etki bıraktı. Halk, onun ölümünü büyük bir hüzünle karşıladı ve onun mirasını yaşatma sorumluluğunu hissetti. Aramızdan ayrılışının 86 yılı, bunca yıl geçmesine rağmen hala Türk milleti için büyük bir hüzün ve anlam taşır. Atatürk'ün mirası, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki liderliği ve Cumhuriyet’in temellerini atan kararlılığı ile birlikte hatırlanır. 

      10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü’nün önemi ve Atatürk'ün Türkiye'ye katkıları, onun mirasını yaşatmanın ve genç nesillere aktarmanın gereklilikleri arasında yer alır. Atatürk'ü anmak, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygularını canlı tutmanın yanı sıra, modern Türkiye'nin değerlerini ve ilkelerini gelecek nesillere aktarma görevini de beraberinde getirir 

      Okullar, 10 Kasım'ı çeşitli etkinliklerle anar. Öğrenciler, Atatürk'ün hayatını ve ilkelerini daha yakından tanımak adına anma törenlerine katılır ve bu önemli günü anlamaya çalışırlar.

      Bu nedenle Okulumuzda düzenlenen anma töreni, Okul Müdürü Salih ÜNEL!in konuşması ile başladı. Genç nesillere Atatürk'ün önemini ve Türk tarihindeki yerini öğretmek, Ülke için yaptığı hizmetlere teşekkür ederek saygı ve minnetle andığını söyledi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tören için hazır bulundu. Anma törenimizi izlemek üzere oldukça yoğun veli katılımı da gerçekleşti. Konuşmalar şiirler, Müzikli gösteri ve oratoryo gibi etkinliklerle anma törenimizi tamamladık.

     Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

OKUL İDARESİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit Tavşantepe İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)