10 Kasım (1881 - 193∞) Saygı ve Özlemle

10 KASIM (1881-193∞) SAYGI VE ÖZLEMLE

10 KASIM (1881-193∞) SAYGI VE ÖZLEMLE

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, büyük devlet adamı, büyük komutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 83. Yılında O'nu saygıyla minnetle anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. 10 Kasımların, Mustafa Kemal Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." diyen Mustafa Kemal Atatürk, bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve devrimleri, idealleri ve düşünceleriyle yaşamakta ve yaşamaya da devam etmektedir. Kahraman Türk Milleti ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık, O'nun bu vatana en büyük hediyesidir.

Sevgili Çocuklar;

         Atatürk'ü sevmek demek O'nun izinde yürümek demektir. Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada sizlere düşen görev; O'nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven birer birey olmaktır.

Atatürk 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' diyor. Bizim de sizden istediğimiz beklediğimiz sizlere verilen görevleri en iyi şekilde yapıp, çok çalışarak, ülkemizi bilimde, fende, ilimde, teknolojide, sanatta, sporda her anlamda muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Avcılar Emlak Konut Nurettin Topçu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)