10 Kasım , Onsuz Kasım, Sonsuz Kasım. . .

Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir.

Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.

             Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan: "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar." demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

             Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 83.yılında, Türk Ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder ATATÜRK' ü bir kez daha gurur, özlem ve saygıyla anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Çaldıran Umuttepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)