1. sınıflarımızın Yerli Malı Haftası Etkinliği…

Birinci sınıf öğrenci velilerimiz evde yapmış oldukları Yerli Malı el yapımı yiyeceklerini okula getirerek öğrencilere ve okulumuz personeline ikram ettiler.Birinci sınıf velilerimize ikramlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Yerli Malı Haftası, okullarda öğrencilere tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekmek için kutlanan özel haftadır. Öğretmenler yerli malı haftasında öğrencilerle düzenlediği çeşitli etkinliklerle bilinçli tüketicinin nasıl olması konusunda bilgiler verir.

 

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN?

Yerli Malı Haftası (resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye´de tüm  okullarda kutlanan özel haftadır. Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Okullarda öğretmen ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmasına dikkat çekilir.

Ülkemizde Yerli Malı Haftası´nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir.

Yapılan yerli malı etkinlikleri ile öğrencilere tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen yerli ürünlerden seçilmesinin önemi anlatılır. Bu sayede ülkenin zenginleşmesine yönelik bir adım atılır. Etkinlikler esnasında Türk malları hakkında çeşitli bilgiler verilir, konuyla ilgili şiirler ve bilgilendirici metinler okunur.

1946´dan beri kutlanan Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası, ekonomik krizlerin yaşanmaması, yabancı ülkelere aşırı para akışının önüne geçilmesi ve toplum olarak bilinçli tüketicilik kavramının yayılması için oldukça önemlidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Sultandağı Yeşilçiftlik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)