1. Sınıf ve Okul Öncesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri

1. SINIF VE OKUL ÖNCESİ KAYIT İŞLEMLERİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sevgili Anne Babalar Ve Değerli Veliler;

Beylikdüzü Haldun Taner İlkokulu Rehberlik Servisi olarak bu yıl yeni başlayacak öğrencilerimiz için ilkokula kayıt yaşı ve ilkokula uyum süreci hakkında bilgi veren bir çalışma yapmak istedik.

Milli Eğitim Bakanlığımızın ilkokul için belirlediği okula kayıt yaşı 72 aydan başlamaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2017 eylül ve öncesi doğan çocuklarımızın ilkokula kaydı zorunludur.

30 Eylül 2023’de 72 ay ve üstü olan öğrenciler için ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

2017 yılı Ekim - Kasım- Aralık doğumlu olan çocuklarımızın durumlarının incelenerek 1. sınıfa başlaması uygun değilse veli dilekçesi ile 1 sene anasınıfına gitmeleri öğrencilerin gelişimi için daha uygun olacaktır.

Diğer aklınıza takılan sorular için Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı ilkokul kayıt yaşı hesaplama linkini kullanabilirsiniz.

https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx

1.SINIF VE OKUL ÖNCESİ KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çocukları ilkokul çağına gelmiş ve okul öncesi eğitime dahil edecek olan ailelerin çocuklarını okullara kayıt dönemi 14 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bakanlığımızca adres kayıt alanımızda bulunan öğrencilerin bilgilerinin e-okul sistemine aktarılması sonrasında başlar. Kayıt ve net bilgilendirme için en uygun zaman Ağustos ayı içerisinde olmaktadır. Kayıt işlemi yapılırken ikametin kayıtlı olduğu adrese bakılmaktadır. Kayıtlar 1 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek olup 4 Eylül 2023 tarihinde uyum haftası programı ile 1. sınıflar için eğitim öğretim süreci başlayacaktır. Kayıt işlemi e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Beylikdüzü Beylikdüzü Haldun Taner İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)