1. Sınıf Kura Çekim Programı

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı 1. sınıf şube belirleme işlemleri Bilecik Valiliğinin Onayı doğrultusunda 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 10.00 da okulumuzda gerçekleştirilecektir. Kura çekme işlemleri velilerimiz tarafından yapılacak olup şube belirleme de onay doğrultusunda kız/erkek öğrenci dengesi gözetilecektir.  Kura komisyon huzurunda yapılacak olup komisyon Bilecik Valiliğinin Onayı doğrultusunda oluşturulacaktır.

Kura çekiminde;

1.        Kura günü e-okul öğrenci listesi ve 1. Sınıfa nakil gelen öğrenci listesi  E-Okul sisteminden alınarak sınıf mevcutlarının kız erkek sayıları dengeli olacak şekilde ayarlanarak kura çekimi gerçekleştirilecektir.

1.        Kura çekimi listede adı okunan öğrenci velisi tarafından yapılabilir.Kura çekimi yapılacak öğrenci velisinin katılım sağlamaması durumunda kura çekiminin öncelikle başka bir öğrenci velisi tarafından yapılması esastır.

 

1.      Öğrencilerin sınıf belirleme kuraları bittikten sonra 1. Sınıf şubeleri okutacak öğretmenleri belirlemek  için kura çekimi yapılacaktır.Bu kuraların kura çekimine katılan veliler tarafındanyapılması sağlanacaktır.Şubelerin yazılı olduğu kağıtlar ayrı ayrı zarflara koyulacak ve  tüm zarflar bir kutuya konulacaktır.1. sınıfları okutacak öğretmenlerin isimleri ayrı ayrı yazılarak zarflara koyulacak ve tüm zarflar bir kutuya koyulacaktır..Bir kutudan şube bir kutudan öğretmen ismi çekilerek şube öğretmenleri belirlenecektir.

 

1.      Kura işlemleri bittikten sonra oluşturulan sınıf listeleri ve varsa tutanaklar 2 nüsha hazırlanarak 1. Nüshası İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecektir.

 

1.      Kuradan sonra okullara nakil gelecek öğrenciler için 1. Dönem sonuna kadar öğrencinin nakil geldiği gün içinde komisyon huzurunda  nakil kurası çekilecektir.

 

1.      Kuradan sonra başka bir okula nakil olarak giden öğrenci aynı okula tekrar dönmesi halinde kuraya tabi tutulmayıp eski sınıfına nakil alınacaktır.

 

1.      Okul kayıt bölgesinde nakil gelme nedeni (Veli İşyeri Adresi, Okul Çalışanı, Kardeş Kontenjanı vb.) uygun olan 1.Sınıf öğrencilerin 20 Ağustos saat:17:00' ye kadar alınarak bu öğrencilerin 23 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan kuraya katılmaları sağlanacaktır.

 

1.      Kura çekimi sonucu oluşan sınıflara öğrencilerin kayıtları okul müdürlüğü tarafından ivedi bir şekilde yapılacaktır.Sınıf değiştirme talepleri,karşılıklı sınıf değiştirme taleplerinin kabul edilmemesi esastır.

Yukarıdaki şekilde yapılacak olan 1. sınıf şube belirleme işlemleri tüm velilerimize önemle duyurulur.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bilecik Bozüyük Toki İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)