1. Sınıf Kayıt Duyurusu

1. SINIFA KAYIT  DUYURUSU

a) İlkokul 1. Sınıfa kayıt e-okul sisteminden otomatik yapılmaktadır. Veliler e-devlet veya e-okuldan çocuğunun bilgilerini girerek kayıt olacağı okul ve sınıfını kontrol edebilir.

b) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

c) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. 72 Aylık ve üstünde kayıt zorunlu olup çeşitli sebepler nedeniyle (Psikolojik, gelişim geriliği vb.) Rehberlik Araştırma Merkezinin kararı ile kayıt ertelenebilir.

 

d) Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Isparta Merkez Gülbirlik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)