01 - 07 Mart Deprem Haftası

1-7 MART- DEPREM HAFTASI

Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

 

Türkiye, deprem riski yüksek bir coğrafyada yer alması nedeniyle sık sık depremlerle karşı karşıya kalıyor. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi, bu riskin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ülkenin büyük bir bölümü aktif fay hatları üzerinde bulunuyor, bu da nüfusun yaklaşık %70'inin yüksek deprem riski altında yaşadığını gösteriyor. Bu durum, deprem bilincinin artırılması ve bu konuda farkındalığın oluşturulması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Bu bağlamda; özellikle öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik her yıl 01-07 Mart Deprem Haftasında tatbikatlar gerçekleştirmekteyiz.  Çünkü biliyoruz ki eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde, zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltmaktadır.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Samsun Çarşamba Çaltı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)