Tekeli Ortaokulu'ndan Yayalara Öncelik Duruşu

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla 29 Eylül 2022 Perşembe günü Antalya'nın Serik ilçesinde Tekeli Ortaokulu yaya geçidinde Kaymakam Cemal Şahin'in katılımı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte ilçe Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Ayhan Aktürk, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz, Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan, Öğrenciler, Öğretmenler, Polis, Jandarma ve Zabıta trafik ekipleri de hazır bulundu.

İçişleri Bakanlığınca "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinlikleri kapsamında Tekeli ortaokulu önünde yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ellerinde bayraklarla yaya geçidinden geçerken, Kaymakam Cemal Şahin'de yaya geçidini kırmızıya boyadı, ardından da sürücülere broşür vererek yayaya öncelik konusunda bilgilendirmede bulundu.

Serik Kaymakamı Cemal Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' etkinliğinin Serik ayağını birlikte gerçekleştiriyoruz. Yayalara saygının önemini vurgulamak açısından öğrencilerimizle bayraklarla yaya geçidinde yürüyüş yaptık. Sürücülerimize duyarlılığı artırma konusunda broşür verdik. Yayalara saygı toplumumuzda olması gereken bir davranış. Öncelikle trafik güvenliği ve insan sağlığı açısından bu olmazsa olmazımız. Tüm Seriklilerden yayalara saygı konusunda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz." dedi.

 "Yayalara Öncelik Duruşu" etkinliğinin akabinde Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve protokol üyeleri hep birlikte Tekeli Ortaokulu'nu ziyarette bulundular. Ahenk etkinlikleri kapsamında okulda gerçekleşen kitap okuma etkinliğine katıldılar. Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan Nazmi Erdem'i tebrik eden Serik Kaymakamı Cemal Şahin: " Yaklaşmakta olan LGS sınavında başarılı olmanın yolu şimdi çok çalışmaktan ve yorulmaktan geçiyor. Eminim ki gayret gösteriyorsunuz. Başaracağınıza inanıyorum. Kitap okumayı hiçbir zaman bırakmayın. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." Dedi.

Okul Müdürü Halil Alkan: "Sayın Kaymakamımıza ve protokolümüzün değerli üyelerine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bizleri onurlandırdılar." Dedi.

Daha sonra Serik Kaymakamı Cemal Şahin, protokol üyeleri, Tekeli ortaokulu idare, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan grupla birlikte geçtiğimiz gün vefat eden Tekeli ortaokulu öğrencisi İpek Beyza Direk'in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Serik Tekeli İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)