Tekeli Ortaokulunda Nevruz Coşkusu

Tekeli Oratokulu,Türk dünyasının geleneklerini Nevruz Bayramı'nda  öğrencileri ile bir kez daha yaşadı.Okul bahçesinde gerçekleştirilen Türk devletlerinin kültürlerinin özünü yaşatan etkinlilerde Nevruz Bayramı kutlamalarıcoşku yarattı.

Tekeli Ortaokulu öğrencilerinin Türk devletlerine ait bayrakları tanıtmaları ile başlayan program;öğretmenlerintiyatrolsunumu,"Hayat Bayram Olsa " şarkısının söylenmesi,güreşgösterisi,halat çekme etkinliği devam etti. Programın devamında Tekeli Ortaokulu öğretmenleri ve velililerinin katkılarıyla Türk kültürünün metrekare taşı yemeklerinden keşkek Tekeli Ortaokulu öğrencilerine ikram edildi.

21 Mart ve ilgili haftayı içine alan, baharın gelişi ve doğanın yeniden canlanışı simgeleyen Nevruz Bayramı, okul baçesinde öğretmen ve öğrencilerin Türk kültürünü anlatan oyun havaları eşliğinde yöresel oyunlar oynanarak son buldu.

Okul Müdürü Halil Alkan, "Nevruz Bayramı, Türk dünyası ve tüm Türk toplumları için önemli bir gün. Atalarımızın Ergenekondançıkışı,baharın uyanışı, göçmen kuşların yuvaya dönmesi, tabiatın hareketlenmesi ve her şekilde birlik ve beraberliğe vesile olan bir günümüzdür. Bu programla ve keşkek ikramımızla kültürümüzü öğrencilerimizle  geleceğeaktarmaya çalıştık. Türk kültürünün yaşatılması  noktasında bu bayrak bizim genç nesillerimizde olacak. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun. Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun." dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Serik Tekeli İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)