Okulumuz Sait Faik Abasıyanık 3. Geleneksel Öykü ve Şiir Yarışması Ödül Töreni

Abdulkadır Aksu Anadolu Lisesi Kültür - Edebiyat kulübünün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ve çağdaş öykümüzün kurucusu Sait Faik Abasıyanık'a adadığı öykü ve şiir yarışmasının ödül töreni okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program sunuculuğunu 11 G sınıfından Öznur Sude Özer'in yaptığı ödül töreni, 12F sınıfından Ayşe Eldeniz tarafından Sait Faik Abasıyanık'ın "Bir Zamanlar" adlı şiiri seslendirmesi ile başladı.

Kültür - Edebiyat Kulübü danışman öğretmenlerinden Barış Güven yaptığı açılış konuşmasında, Sait Faik Abasıyanık'ın çağdaş Türk edebiyatındaki ömeminden ve geleneksel hale gelen bu yarışmanın okulumuzda okuma - yazma kültürüne yaptığı katkılardan bahsetti. Abdulkadır Aksu Anadolu Lisesi müdürü Yadigar Köroğlu yaptığı konuşmasında ise, üçüncüsü düzenlenen öykü ve siir yarışmasının okulumuzda kurum kültürü ve hafızasının gelişmesine cok büyük katkı sağladığını, bu yarışmaların öğrenci ile sanat arasında daha sıkı bağlar kurulmasına vesile olduğunu, gençler için  de yeteneklerini kesfetme adına ömemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

Yarısmaya gönderilen 48 öykü, 63 şiir arasından dereceye giren eserler seçici kurul tarafından büyük bir özenle belirlendi.

Öykü Kategorisinde Ödül Alan İsim Ve Eserler

Öykü kategorisinde, birinciliğe 11 İ sınıfından "Asil Yalnızlar" isimli eseriyle Ester ULUSOY, ikinciliğe 10T sınıfından "Umut" İsimli eseriyle Setareh TAHERİFAR, ücüncülüğe 10B sınıfından "Hudutsuz Sevda" isimli eseriyle Sudenaz VURUCU layık görüldü.

Şiir Kategorisinde Ödül Alan İsim Ve Eserler

Şiir kategorisinde, birinciliğe 10L sınıfından "Tevellet-ü Vesveseye Kül Olan" isimli eseriyle Azra ATMACA, ikinciliğe 11C sınıfından "Parlak Yüzlü Çocuklar" isimli eseriyle Irmak AÇİN, üçüncülüğe 11I sınıfından "Zamanlardan Bşr Zaman" isimli eseriyle Nisa Nehir KOÇAK layık görüldü.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Esenyurt Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)