“oku - Yorum Yazı - Yorum” Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Sosyal Bilimler ve  Fen Liseleri arasında düzenlenen “Oku-Yorum Yazı-Yorum” projesine katıldık . 15 öğrenci  ve danışman öğretmenlerimizle yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Proje çalışmaları ile öğrencilere bilişsel becerilerle birlikte sosyal ve duygusal becerilerin kazandırılması ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesi hedefleniyor.

“Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesinin ilk aşamasında “Kutadgu Bilig Okumaları” gerçekleştirildi. Bu çalışma ile eleştirel okuma becerisi kazanmış, nesnel  ve öznel eleştiri yapabilen, eski  ve yeni bilgiyi sentezleyebilen, özgün bakış açısı geliştirebilmiş gençler yetiştirmek  hedeflendi.

 

Projenin ikinci aşaması olan “Yazı-Yorum” çalışmaları ile öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesi yanında, yazarlığı kişisel gelişimlerine katkı sunacak bir sanat olarak algılamalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda  yeni kalemlerin yetişmesine yönelik hikâye, makale, deneme türlerinde ürün oluşturma faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

 

"Oku-Yorum Yazı-Yorum" projesi "Kutadgu Bilig Okumaları” kapsamında Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kudret Altun’un konuşmacı olarak katılacağı söyleşi düzenlenecektir. Bu eğitim faaliyetinde  Kutadgu Bilig'in anlamı, önemi ve özellikleri üzerinde durulacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Bünyan Bünyan Fen Lisesi

Kaynak:https://bunyanfl.meb.k12.tr/icerikler/oku-yorum-yazi-yorum-projesi_14758686.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)