“mevlid - İ Nebi Haftası”

“Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle, Okulumuz Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Zümresi olarak, kâinatın hürmetine yaratıldığı, âlemlere rahmet olarak gönderilen, iki cihan güneşi Peygamberimiz “Hz. Muhammed (SAV)’in 1452. Doğum Yıldönümü Anma Programı” düzenledik.

Öncelikle, okulumuz Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenlerinden Sayın Orhan Ali YILMAZ ve  10 F sınıfı öğrencilerinden (Hâfız) Sâlih Karaağaç Fetih Sûresi’nin 27, 28 ve 29. âyetlerini bizlere tilâvet ettiler.

Sonrasında, “Garipti İslâmiyet…” adlı şiiri, öğrencilerimizden Kemâl Erbay, Nisânur Türkarslan, Nuh Tâhâ Üntez ve Müge Mürütsoy ve Kaan KUŞ    seslendirdiler.

Programın devamında ise, 40 Hadis’ten, seçme hadislerini okumak üzere Sûde İrem Örer, (Hüsne) Senâ Doğan, Hikmet Soy, Zeynep Gündüz, Rabia Turgut, Belinay (Râziye) Şâhin, Yâren Barbaros ve Ziya Eren Ünal öğrencilerimiz sahne aldılar.

Son olarak, “571’de Bir Güneş Doğdu” ilahisiyle, öğrencilerimizden Pembegül Sena Akkoç, bizi hayâlen de olsa, o zamanlara götürüp, gönlümüzü heyecana getirip, bizleri mest etti.

Programımız sonrasında, programa katılan 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz ile öğretmenlerimize, elbette bir “sürprizimiz” vardı… Günün önem ve anlamıyla ilgili, kendilerine “gül suyu” eşliğinde “lokum” ikramı yaptık.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi

Kaynak:https://mealis.meb.k12.tr/icerikler/mevlid-i-nebi-haftasi_14285184.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)