Kayseride Tarih ve Kültür Gezisi

             İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün paydaşı olduğu, valilik bünyesinde faaliyet gösteren KAYDEM’ in (Kayseri Değerler Eğitimi Merkezi) projelerinden  ‘Erdemlerimizle Varız’(ErVa)  projesi kapsamında Tomarza Fen Lisesi öğrencilerine Kayseri gezisi düzenlendi.  Talas Belediyesi Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılan geziye otuz öğrenci katıldı. Fen Lisesi öğretmenlerinin de katıldığı gezide Talas ve Kayseri merkezde bulunan tarihi ve kültürel mekanlar rehber eşliğinde gezdirildi.

Talas’ta Mevlana Restoran’da yapılan kahvaltıdan sonra Yaman Dede Konağı,  Tarihi El Yazmaları Müzesi, Yaman Dede Cami ziyaret edildi.  Osmanlı Sokağı gezildi.

Kayseri merkezde ise Seyyid Burhaneddin Hazretleri türbesi ve mezarlığı ziyaret edildi.

 Eski Kayseri Lisesi olan Milli Mücadele Müzesi gezdirildi. Öğrenciler Meryem Ana Kilisesi’nde kütüphaneyi gezdi, kitapları inceledi. Araştırma yapan ve ders çalışan kütüphane müdavimlerini gözlemledi.

Tarihi Kapalıçarşı yanında yer alan Cami-i Kebir ziyaret edildi. Caminin güneyinde yer alan Raşit Efendi Yazma Eserler Kütüphanesi bünyesinde bulunan el yazması eserler incelendi.

Kayseri Kalesi, kalenin zemininde bulunan Arkeoloji ve Etnografya müzeleri rehber eşliğinde gezildi. Hunat Hatun Kültür Merkezi’nde bulunan sanat atölyeleri gezildi.

Selçuklu Eserleri Müzesi'de ziyaret edildi.

                Program Talas Belediyesi Gençlik Merkezi ziyareti ile sona erdi. Gençlik Merkezi’nde yapılan çalışmalar, kamplar, kültürel ve sanatsal faaliyetler hakkında Gençlik Merkezi gezi koordinatörü Atilla Aydın’dan bilgi alındı.

Öğrencilerimiz; edebiyattan sanata, tarihten arkeolojiye, musikiden el sanatlarına, kodlama atölyesinden akademik düzey İngilizce kursuna, Dünyanın ilk tıp fakültesi olarak anılan Gevher Nesibeden Darüşşifası ve Tıp Medresesine  pek çok alanda inceleme yapma fırsatı buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Tomarza Tomarza Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)