İstanbul / Çekmeköy Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://caihl.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Vizyonİmam Hatiplilik şuurunu kazanmış bireyler yetiştirerek, İslam dininin ve milli kültürümüzün liderliğini yapmak.
MisyonBilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, bireysel hayatında edep ve ihsanı, toplum hayatında hizmet ve şefkati önceleyen Milli ve Manevi değerlere saygılı, kişilikli fertler yetiştirmek.
BaşarılarGerek spor alanında, gerek şiir, gerek mesleki alanda vb. bir çok alanda başarılarımız bulunmaktadır. (Ayrıntılara Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Telefon02166426298
Faks02166426299
AdresMehmet Akif Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cad. No 6 Çekmeköy/İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://caihl.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriMehmet Akif Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cad. No 6 Çekmeköy/İSTANBUL
Okulumuz Çekmeköy İlçesi-Mehmet Akif Mahallesinde, Şile Otobanıyla, Şahinbey cad. arasında, Eski Ulus Pazarı-(Çekpa) Çekmeköy Kapalı Semt Pazarının hemen üstünde yer almaktadır. İlçe merkezinde yer alan okulumuz, etrafı tamamen çevrili, güvenli bir ortamda, geniş bir bahçeye sahiptir.
UlaşımOkulumuz İlçe Merkezine (Şahinbey cad.) 10 dakika, Çekmeköy Metro Durağı ile Necip Fazıl Metro Durağına (Metro Garden) 1 km mesafede, yaklaşık13-15 dakika yürüme mesafesindedir.Kadıköy´den 14CE, 14ŞB ve 14ÇK, Üsküdar´dan Metro, 9ÜD, 9Ş ve 11ÜS, Kartal´dan 132ÇK, Sultanbeyli-Samandıra-Sancaktepe´den 131, 131A, 131C, Yenidoğandan iett, minibüs, Ümraniye´den Metro-minibüs, İett, Mecidiyeköyden 122M otobüsleri ile ulaşılabilir.
(Madenler ve Necip Fazıl iett durağına gelen bütün toplu taşıma araçlarından sonra 13-15 dakika yürüme mesafesi ile ulaşılabilir)
Merkezden UzaklıkOkulumuz İlçe Merkezine (Şahinbey cad.) 10 dakika, Çekmeköy Metro Durağı ile Necip Fazıl Metro Durağına (Metro Garden) 1 km mesafede, yaklaşık13-15 dakika yürüme mesafesindedir.
Servis BilgisiOkulumuzdan, bir çok noktaya öğrenci servis taşımacılığı yapılmaktadır.
Kontenjan BilgileriOkulumuz bölgemizin tercih edilen okullarından olması nedeniyle, genel olarak kontenjanlarımız doludur. Ancak zaman zaman, az sayıda kontenjanımız olmaktadır. Ayrıntılı ve güncel bilgiye https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.
Ders Saatleri08.50-16.00 (Derse giriş çıkış saatlerimiz ayrıntılı olarak Anasayfa-Dökümanlar-.... Yararlı Dosyalar bölümünde mevcuttur.)
Yabancı DilİNGİLİZCE, ARAPÇA
Isınma TürüDoğalgaz Kalorifer
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerOkulumuz kapalı spor salonunda futbol, basketbol, boks, masa tenisi, futsal, vb. pek çok branşta bir çok kupa ve madalya elde edilmiştir.
Bilimsel EtkinliklerOkulumuzda geleneksel olarak Bilim Fuarı düzenlenmektedir. Bu fuarda, öğrencilerimizin çalışmaları tanıtılmakta ve sergilenmektedir.
  • Öğretmen Sayısı50
  • Öğrenci Sayısı595
  • Derslik Sayısı24
  • BT Odası Sayısı1
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://caihl.meb.k12.tr/34/38/974776/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)