Duygu Kontrol Merkezi

Duygu kontrolü, yaşadığımız olayların ve düşüncelerimizin bizlerde yarattığı hisleri kontrol edebilmek  olarak açıklanabilir. Bazen duyguların bedensel yansımaları çok şiddetli olur ve bu bizi kaygılandırır. Bazen duyguların  şiddeti bizi pek de yararımıza olmayan davranışlara iter, ani tepkiler verir, belki başımızı derde  sokarız. Bazen de duygumuzu hiç farketmez, bedensel sonuçlarıyla karşı karşıya gelene kadar ne  olup bittiğini anlamayız bile. İşte bu sebeplerden duygularımızı kontrol etmek önemlidir.

Duygular bizleri harekete geçiren, olay ve durumlara tepki vermemizi sağlayan önemli bir işleve sahiptir. Duygular, herkesin çeşitli olaylar karşısında deneyimlediği hislerdir. İnsan hayatında yer alan ve davranışlarımızı şekillendiren en önemli öğedir. En önemlisi de duygular arasında iyi duygu ve kötü duygu diye bir ayrım olmamasıdır, o bizim bir durum karşısında hissettiğimizdir. Kötü olabilecek tek şey duygumuzu karşıya aktarırken seçeceğimiz yol olabilir.

Duygu düzenleme kavramı ise genel tanımıyla duyguların doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bir şekilde ifade edilebilmesidir. Yani kişinin duygularını fark edebilmesini, yorumlayabilmesini ve yönetebilmesini ifade eder. Duygu düzenleme becerisi bebeklikten başlar yaşam boyu sürer.

Tüm bunları kapsayan, hangi duygu durumunda yapılacak etkinliğin bize destek olacağıyla ilgili 'Duygu Kontrol Merkezi' konulu pano çalışmamız tüm öğrencilerimiz için rehberlik panosuna hazırlanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Ambar İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)