Devlet Teşvik Ödemelerine İlişkin Açıklama

DEVLET TEŞVİK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Değerli işletme Sahipleri;

 Milli Eğitim Bakanlığının 24 Temmuz 2023 tarih ve 80297367 sayılı yazısı ile DEVLET KATKISI (Mesleki Eğitim Merkezi Programları – Ustalık Telafi Programı Dahil ‘’UTP’’)  ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Bu yeni düzenlemeler özetle şu şekildedir:

1-      Her öğrenci Devlet Katkısından bir kez faydalanabilir.

2-     İş Kur tarafından Aktif İş Gücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenen kurs ve ya programlardan daha önce yararlanmış ve/veya yararlanmakta olan kişilere Devlet katkısı ödenmez.

3-      Mesleki Eğitim Merkezi Programlarına kayıt yaptırmak isteyenlerden mesleğinde 1800 gün ve daha fazla SGK/BAĞKUR prim günü olan ve denklik yönergesi kapsamında belge alabilecek olup mesem programlarına kayıt yaptırmak isteyenlere Devlet katkısı ödenmez.   

4-   Kayıt olmak istediği meslek alan/dalından diploması, ustalık belgesi, işyeri açma belgesi, 4.seviye ve daha üstü MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, 4.seviye veya en az 756 saat kurs bitirme belgesine sahip olanlara Devlet katkısı ödenmez.

5-     Ustalık telafi programında kayıtlı olduğu meslek dalında eğitimi yarıda bırakıp, başka bir meslek dalında tekrara kayıt olan öğrenciler toplamda ustalık telafi eğitim süresinden fazla Devlet katkısı ödenmez.

6-     Kanunlara göre belirlenmiş yaş ve çalışma süresini tamamlayarak aylık bağlanmış olanlar (emekliler) için Devlet katkısı ödenmez.

7-     Sözleşme tarihi itibari ile son 3 yıl süresi içinde süreye bağlı olmaksızın sigortalı olup ustalık telafi programlarına kayıt yaptırmak isteyenlere Devlet katkısı ödenmez.

8-     Ön lisans / Lisans / Lisansüstü bir programdan mezun olanlara Devlet katkısı ödenmez.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)