23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ödüllü Yarışma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. Yılı kapsamında Tomarza İlçesi genelindeki anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ödüllü resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Yarışma şartnamesi için TIKLAYINIZ.

Yarışmanın Amacı: Çocukların ulusal duygularını sanatla bütünleştirerek hem manevi yönlerini, hem vatan sevgilerini, hem de sanat yönlerini geliştirmek. Çocukların resim, şiir ve kompozisyona olan ilgilerini desteklemek;  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını aşılamak.

Yarışmanın Konusu:  Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI konu başlıklı "ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN AÇILIŞI VE 23 NİSAN, ÇOCUKLARIN RÜYASI, GÜLÜMSEYEN ÇOCUKLAR, DÜNYA ÇOCUKLARININ KARDEŞLİĞİ, ATATÜRK VE ÇOCUKLAR" alt başlıklarını da içeren resim, şiir ve kompozisyon yarışması.

 1. RESİM YARIŞMASI: Anasınıfı ve İlkokul Öğrencileri Arası

 2. ŞİİR YARIŞMASI : İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Arası

3. KOMPOZİSYON YARIŞMASI : Ortaokul Öğrencileri Arası

Yarışma Alanı:  Tomarza İlçesi dâhilindeki resmi anaokulu, ilkokul ve ortaokullarının tüm öğrencilerine açıktır. 

Seçici Kurul: 

Resim Alanı İçin; Tomarza İlçesindeki Okullarda Görevli 3 Görsel Sanatlar Öğretmeni ve 1 Yönetici

Şiir ve Kompozisyon Alanları İçin; Tomarza İlçesindeki Okullarda Görevli 3 Türkçe Dersi Öğretmeni ve 1 Yönetici 18 Nisan 2022 Pazartesi Günü saat 10.00'da Zekiye Canpolat İlkokulu'nda eserleri incelemek üzere toplanacak ve her alandan 1, 2. ve 3. Olan eserleri seçeceklerdir.

Ödüllendirme: Her bir yarışma kategorisinde 1.,2. Ve 3. Olanlar Tomarza Belediyesi tarafından para ödülü ile ödüllendirilecektir. Ödüller 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde hediye çeki olarak kazanan öğrencilere verilecek. Öğrencilerimiz hediye çekleri ve kimlikleri ile Tomarza Belediyesi'ne müracaat ederek ödüllerini alacaklardır.

Ödüller: 

Birincilik Ödülü    : 500 TL

İkincilik Ödülü      : 400 TL

Üçüncülük Ödülü : 300 TL 

Yarışma Koşulları: 

1. Resim Yarışması : İlçemizde eğitim gören tüm anasınıfı ve ilkokul 1,2,3,4. Sınıf öğrencileri katılabilir.

2. Şiir Yarışması : İlkokul 1-2-3-4. Sınıf öğrencileri ve Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf öğrencileri katılabilir.

3. Resim dalında 35X50 cm. resim kağıdı, serbest teknikle (suluboya, pastel boya, guaj boya, karakalem veya kolaj), paspartusuz olacaktır. Resim dalındaki yarışmaya katılacak öğrenciler tarafından, eserlerin arka yüzünün sol üst köşesine adı, soyadı, sınıfı, numarası, okulu ve iletişim (telefon numarası) yazılacaktır. Resimler kesinlikle rulo şeklinde kırışmış, yırtılmış olarak teslim edilmeyecektir. Mukavva karton arasında zarar görmemiş olarak teslim edilecektir. Yarışmacıların ve okul yönetimlerinin bu konuda titiz davranmaları gerekmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Tomarza Zekiye Canpolat İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)