1. Yazılılarımız ve Dikkat Edilecek Hususlar.

Kıymetli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 27.10.2020 tarih ve E.15680395 sayılı Covid-19 Salgın Döneminde Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları emirlerinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında ölçme ve değerlendirme uygulamaları kapsamında neler yapılacağı bildirilmiştir;

Okulumuzda haftada 2 (iki) gün yüz yüze ve diğer günlerde uzaktan eğitim alan ya da velisinin isteği üzerine sadece uzaktan eğitimle öğrenimine devam eden 5 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz ile uzaktan eğitim gören 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz için ölçme ve değerlendirme uygulamaları  Milli Eğitim Bakanlığı  Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ölçme ve değerlendirmenin niteliği ve sayısı; MADDE 22 hükümleri doğrultusunda yürütülecek ve bu kapsamda ;

Yüz yüze eğitim faaliyetleriyle, uzaktan eğitim faaliyetleri birlikte değerlendirilecektir.

Sınavlar okul ortamında yapılacak ancak kendisinde veya ailede, birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da Kovid-19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci durumunu belgelendirmek koşulu ile belirleyeceğimiz bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurmak şartı ile sınava daha sonra yine okulda yüz yüze alınacaktır.

 Sınavlarda dersin öğretim programında yer alan ölçme ve değerlendirme esaslarına uyulacak olup Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ölçme ve değerlendirmenin niteliği ve sayısı22. Maddesinin birinci fıkrasının; (a) bendi    gereği 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır denildiğinden Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisiderslerinden birinci dönem için 2 sınav yapılacak ve sınavların tarihleri en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-okul sistemine işlenecektir.

Sınavı yapılacak her bir ders için sınav süresi bir ders saati (30 dakika) olarak planlanacak ve sınav bu süreye uygun olarak hazırlanacaktır.

Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacaktır. Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacaktır.

 Proje ve ders etkinlikleri uygulamalarının dersin özelliğine göre yüz yüze veya canlı ders ve çevrim içi diğer (e-posta gibi) ortamlarda sunulabilmesi sağlanacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Talas Durak - Hava Demir Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)