1. Sınıf Kayıt ve Arasınıf Nakil İşlemleri Hakkında

Değerli Velilerimiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İçin 1. Sınıf Kayıt ve Arasınıf Nakil Süreci Başlamış Olup; Söz Konusu İşlemler Aşağıdaki Açıklamalar Doğrultusunda Gerçekleştirilmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için bütün resmi ortaokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; öğrencilerin MERNİS bilgileri esas alınarak, ikametgâhlarına en uygun okula Milli Eğitim Bakanlığımızca e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılmaktadır.

1.sınıfa başlayacak öğrencilerimizin kayıt işlemleri ve 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimizin nakil işlemleri adres bilgilerine göre sistemden belirlenen okullara yapılabilecektir.

Veliler,  e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından 1. Sınıfa başlayacak çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilmektedir. Öğrenci velileri e-devlet kayıt sisteminde gördüğü ilgili okul müdürlüklerine başvuru yaparak okula kesin kayıt veya nakil işlemlerini yaptıracaklarını beyan edebilirler.

 Hiçbir okula kaydı çıkmayan öğrencilerin ise bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Yerleştirmelerden sonra yer değiştiren öğrenciler için adresini bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine kayıt yaptırdıktan sonra adres bölgelerine göre bir okula yerleştirilebilecekler.

Yerleştirmelerden sonra bağlı bulundukları okul müdürlülerine başvuru yaparak e-Okul sisteminden nakil başvurusunda bulunarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

 

1.  SINIF KAYIT VE ERTELEME İŞLERİ

Çocukları ilkokula kayıt yaşına gelmiş veliler e-devlet sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilir ve açıklamalar ışığında yapmak istedikleri işlemi

 1. Kesin kayıt (Okul İdaresi Tarafından Öğrenci Bilgi Formu Verilecektir)

2. Özel Eğitim Değerlendirme Kkurulu Raporu Doğrultusunda kayıt erteleme (72-79 Aylı Öğrenciler İçin)

3. Veli dilekçesi ile kayıt erteleme (69-72 Aylı Öğrenciler İçin)

4. İsteğe bağlı 1. Sınıfa kayıt (66-69 Aylı Öğrenciler İçin)

belirleyerek, ilgili Okul Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirler.

Söz konusu işlemler için;

1. Veli Nüfus Cüzdanı

2. Öğrenci Nüfus Cüzdanı beyanı esastır

1.Sınıfa kayıt ve bilgi amaçlı okulumuza gelen velileimize aynı zamanda

3. Öğrenci Bilgi Formu verilir.

4. İlgili Durumlarda Velayet Belgesi (Zorunlu)

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Şehit Necmettin Bayraktar İlkokulu

Kaynak:https://snbilk.meb.k12.tr/icerikler/1-sinif-kayit-ve-arasinif-nakil-islemleri-hakkinda_11739224.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)