Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor

Kan bağışında bulunmanın öneminin daha da arttığı bugünlerde, Kızılay ve T.C. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor" protokolü ile tüm velilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor Projesi

Projenin Amacı

Tüm kademeler düzeyinde eğitime devam eden öğrencilerin aktif katılımları ile kan bağışı ile ilgili gerekli bilgi ve farkındalığın sağlanması, koronavirüs sürecinde kan bağışı için toplumdaki algılarının pozitif yönde değişmesiyoluyla toplumsal fayda yaratmak.

Kan bağışı hakkında toplumun bilgi düzeyini arttırmak.

Öğrencilerimizin kan bağışı ile ilgili bilgi edinebilecekleri sosyal ortamlar oluşturmak.

Kan bağışı ile ilgili öğrencilerimizin bilinç düzeyini arttırmak.

Öğrencilerimize sosyal yardımlaşmayı aşılayarak öz güvenlerini geliştirmek.

Öğrencilerimizin sorumluluk duygusunu geliştirmek.

Öğrencilerimizin toplumsal fayda geliştirirken yeteneklerini aktif olarak kullanmalarına yönelik ortamlar oluşturmak.

Öğrencilerin yeteneklerini desteklemek ve pekiştirmek.

Öğretmen-öğrenci işbirliğini güçlendirmek.

Öğretmenlerimizin toplumsal fayda sağlamak amaçlı fikirlerinden yararlanmak.

Toplumsal farkındalık oluşturmak.

Projenin Gerekçesi

          İstanbul Avrupa Bölgesi Kan Merkezi ve Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi, İstanbul ve Trakya'nın tümünde 257 hastanenin kan ihtiyacının % 95'ini karşılamaktadır. Pandemi döneminde sorumluluğumuz değişmediği gibi Sağlık Bakanlığının oluru ile Hiperimmün Plazma tedariği de sorumluluğumuza verilmiştir. İstanbul'un kan ihtiyacını karşılarken genellikle insanların toplu olarak yaşadığı ve insan sirkülasyonun yoğun olduğu yerleri tercih etmekte ve buralara yönelik projeler üretilmiştir. Üniversiteler, yurtlar, MEB'e bağlı okullar, dernekler, AVM ler, meydanlar ve kurum/kuruluşlar ağırlıklı bağış topladığımız alanlarken, bu dönemde buraların kapalı olması ve sokağa çıkma yasakları ihtiyacı karşılama anlamında bizleri büyük sıkıntıya düşürmüştür. İnsanlara toplu yaşadığı yerlerde ulaşmayı hedeflerken içinde bulunduğumuz süreçte bu mümkün olamamaktadır. Pandemi nedeniyle ihtiyacı karşılama oranımız % 70'lere gerilemiştir.

 

Dolayısıyla gerek var olan bağışçılarımıza ihtiyacı hatırlatmak, gerekse ilk bağışçılarımıza ulaşabilmek adına yeni normal koşulları kapsamında iletişim ve etkinlik planımızda değişiklikler yapmak zorunluluğumuz doğmuştur. Kan bağışına davet mesajımızı daha fazla kitle iletişim kanalından kişiselleştirerek göndermek ve toplumda oluşan sağlık kuruluşlarından uzak durun algısında kan bağışının durumunu değiştirmeye yönelik projeler üretme zorunluluğumuz oluşmuştur. Bizler Covid-19 için gerekli tedbirlerimizi alarak, sosyal mesafe, hijyen gibi unsurlara dikkat ederek, sağlıklı bağışçı ile hasta veya hasta yakınlarını bir araya getirmeyerek, bağışçı, personel ve toplum sağlığı açısından güvenli bir ortam sunmaktayız.

 

Alınan kan bağışının 30.000 ünitelik kısmını toplum yaşam alanlarından alırken şu anda bu sayıda bağış alınamamaktadır. Avrupa Bölgesi Kan Merkezi ve Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi'ne bağlı hastanelerin günlük kan ihtiyacı 2.200 ünitedir.

Aylık kan ihtiyacımız: 55.500 ünitedir.

Yıllık kan ihtiyacımız: 675.000 ünitedir.

1 ünite = 1 kan bağışı

 

Küçükçekmece Kan Bağışı Günleri

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Halkalı Doğa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)