Yüz Yüze Eğitimde Hedef 15 Şubat

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk Anadolu Ajansı Editör Masası programında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. "Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim" diyen Selçuk ilk dönem notların dijital karneye işleneceğini ifade ederken yeniden yüz yüze eğitime geçilmesi için de 15 Şubat tarihini işaret etti.

Selçuk'un açıklamaları şöyle:

'BİRÇOK ÜLKEDE OKULLAR AÇIKKEN TÜRKİYE'DE NEDEN KAPALI?'
Neden bütün ülkeler okulları tam zamanlı açarken siz açmadınız deniyor. Açmadık çünkü bizim koşullarımız bizim sosyal hayatımız bizim düğünlerimiz bizim cenazelerimiz farklı. Hepsinin sosyo antropolik sonuçlarına bakmamız gerekiyor. Buna bakarak karar veriyoruz. Bu kararların arkasında yüzlerce bilim insanı var.

ÖĞRENCİLER HAKLI OLARAK BUNALIYOR
Hepimiz açısından zor bir dönem. Kapalı kalmak sürekli evin içerisinde yemek içmek, fiziksel hareketin az olması, ödevler, görevler derken çocuklar da bunalıyor evin içinde. Bu bir ayda bitecek bir iş değil. Uzun soluklu maraton gibi düşünülmesi gereken bir iş. Bizim zamanımızda ders kitabının arasına Teksas, Tommiks koyuyor diye şikayet olurdu. Normal derslerde oradaymış gibi ama öğretmenlerimizin oğlum burada mısın diye sorusu olurdu. Aslında hayat aynı fotoğrafı sergiliyor. Çocukların bazı kaçış yollarıyla başka alanlara yönelmesi müzik, eğlence, spor gibi... Bu aslında kendilerini korumanın, stresi yükseltmemek için, rahatlamak için kendi kendilerine yapmaya çalıştıkları şeyler olabiliyor. Bunların tamamını yasakladığınızda düdüklü tencerenin deliği olmamış oluyor. Bizim çocuklarımıza sporu, sanatı bu kadar öncelememizin nedeni bu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gemerek Eğerci İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)