Yüz Yüze Eğitim ve Sınavlar Hakkında Bilgilendirme

AÇIKLAMALAR
1-Ortaöğretim Kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde 1. döneme ilişkin yapılmayan sınavların takvimi, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren planlanarak yapılacaktır.

2- 1. dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konular ile sınırlı tutulacaktır.

3- Sorumlu olarak sınıf geçen öğrencilerin ilgili Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda 01-31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan planlama ile yapılacaktır.

4- 2020-2021 eğitim-Öğretim yılının 2. dönemine ilişkin yapılacak sınavlar ile ilgili takvim, eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca 16 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacak, planlama kurum müdürlüğünce yapılacaktır.

5- Mazereti okul yönetimince uygun görülen öğrenciler, ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacaktır.

6- 12. sınıflarda 1 Mart 2021 Pazartesi itibariyle dersler yüz yüze yapılmaya başlanacaktır. Okul müdürlüklerince yapılan planlamaya göre (en az 16 - en fazla 24 saat) dersler işlenecektir.

7- Yüz yüze yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olup devam zorunluluğu aranmayacaktır. Yüz yüze eğitime katılmayacak olan veliler okul yönetimine çocuğunu eğitim kurumuna göndermek istemediğine ilişikin dilekçe vermesi gerekmektedir.

8- Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birinde kronik hastalık bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir
zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır. Bu tür öğrenciler durumlarını sınavlardan önce okul idaresine bildireceklerdir.

9- Her bir sınav için zorunlu hâller dışında bir ders saati (40 dakika) süre verilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Tuzla Tuzla Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)