Yetim Kardeş Sayımız 14 Oldu

Durmuş Torun İlkokulu olarak Çarşamba'da öncüsü olduğumuz "İyilikte Yarışan Sınıflar - Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında sponsorluk süresi biten 6 yetim kardeşimizin yerine yeni sahiplendiğimiz 10 yetimle birlikte, yetim kardeş sayımız 14'e ulaştı.

Yetim Kardeş Projesi Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla gönüllülük esasına dayalı olarak 81 ilimizde ve tüm okullarımızda uygulanmakta, bu sayede binlerce yetim çocuğa ulaşılmakta ve destek olunmaktadır.

Okulumuz ve öğrencilerimiz de bu projeye başladığı günden itibaren yoğun ilgi göstermekte ve her sene Samsun ilimizde en çok yetim kardeşi olan okullar arasında dereceye girerek ödül almaktadır. Bu güzel proje sayesinde, dünyanın değişik coğrafyalarından sahiplenmiş olduğumuz yetim çocuklara ekonomik destek sağlarken hem de öğrencilerimiz arasında paylaşma ve yardımlaşma, empati kurma vb. birçok güzel ahlak ilkesinin yayılmasını sağlamış, öğrencilerimize değer aşılamış oluyoruz.

185 öğrencili küçük bir okul olmamıza ve pandemi koşulları nedeniyle öğrencilerimizle yüzyüze eğitim yapamıyor olmamıza rağmen; sponsorlarımızın desteği, öğretmen ve idarecilerimizin projeyi sahiplenmesi ve yıllardır oluşturduğumuz gelenek sayesinde, 2021 yılı itibariyle merhamet elimizi ulaştırdığımız 14 yetim sayısıyla; bu alanda ilkokullar kategorisinde il birincisi, ilimizdeki tüm okullar sıralandığında ise il ikincisi olmanın gururunu yaşıyoruz.

Okulumuz projeye kesintisiz verdiği destekten dolayı, projenin ana yürütücüsü İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2018 senesinde "YETİM DOSTU OKUL" olarak adlandırıldı.

Projeyi yürütmemizde katkı sahibi olan tüm paydaşlarımıza ve bu güzel projeyle bizleri buluşturan büyüklerimize kurumumuz adına teşekkür ediyor, proje devame ettiği müddetçe okul olarak öncü rolümüzü muhafaza etmeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Çarşamba Durmuş Torun İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)