Yeni E - Twinning Projemiz

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden Tülin ÇİFTÇİ ve Merve Aydemir TERZİ liderliğinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek olan "DEĞERLİ GENÇ'' ve ''DEĞERLİ ARKADAŞLARIM" isimli projelerimiz Ekim ayı itibariyle hayata geçirilmiştir.

              Sosyal bir varlık olarak insan, içinde yaşadığı toplumun değerlerini, tutumlarını, inançlarını alarak, toplumsal değerleri kazanarak topluma uyum sağlayabilmektedir. Günümüzde, bilgi temelli ekonomi toplumunda öne çıkarılan en önemli nokta, bireylerin bilgi yönünden donanımlı hale gelmeleridir. Bu durum, eğitim sürecinde ne yazık ki, çoğu zaman akademik başarıya ve sınavlara aşırı derecede odaklanmaya ve değer aktarımının ihmal edilmesine sebep olmaktadır. Halbuki bireyleri sosyalleştiren ve hayata hazırlayan en önemli kurumlardan biri olan okul, değer yaratan ve mevcut değerleri yeni nesillere aktaran bir role sahiptir. Okulun, önemli bir görevi, programda açık olarak belirtilen veya belirtilmeyen değerleri öğretmek, öğrencileri belirlenen kurallar doğrultusunda disipline etmek, onların ahlaki gelişimine katkıda bulunmak, karakter ve benlik algılarını olumlu yönde etkilemektir.

               Proje gençlerin doğuştan getirmiş olduğu en iyi tarafları ortaya çıkararak, onların kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini yardım etmek, insan olarak en iyiye ulaşmalarını sağlamak, bireyleri iyi ahlaki özelliklerle donatarak bunun devamını sağlamayı amaçlar. Proje öğrencilerin iletişim, tartışma, sohbet eleştirel düşünme, kendini ifade etme, işbirliği,yaratıcılık çözüm yolları arama, şiir ve hikaye yazma, internet ortamını etkili kullanma gibi 21.yy becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Projede yer alan tüm paydaşlara başarılar dileriz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Amasya Suluova Suluova Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)