Yeğitek Genel Müdürü Bilal Tırnakçı´dan Ziyaret !!!!!!!!!







 

 

 

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI, Payas STEM’i ziyaret etti

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI ve beraberindeki heyet 5 Ocak 2018’de Hatay Payas STEM Merkezi’ni ziyaret etti.

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI ve beraberindeki heyet 5 Ocak 2018’de Hatay Payas STEM Merkezi’ni ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakan Danışmanı İbrahim YASAK,  YEĞİTEK Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyyup TANYILDIZ ve Eğitim Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU ile birlikte incelemelerde bulunan TIRNAKÇI, Payas STEM’in kuruluş aşamasından bugüne kadar yapılan çalışmalar ve kazanılan başarılar hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Devam eden çalışmaları yakından tetkik eden TIRNAKÇI, orada bulunan öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu.

Matematiksel Modelleme Sınıfı, Bilimsel Sorgulama Sınıfı ve Proje Tabanlı Öğrenme sınıflarında incelemelerde bulunan TIRNAKÇI, lise öğrencilerine hizmet veren Yapay Zekâ sınıfını da gezdi.

Payas STEM Koordinatörü Cem KAĞAR, merkezde yapılmakta olan kodlama ve robotik çalışmalarını anlattı. KAĞAR, Payas STEM hakkında şunları söyledi: “2016 yılında kendisi de bir öğretmen olan Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN’ın destekleriyle Türk Yurdu Parkı’nın içindeki bu bina Payas STEM Merkezi’ne dönüştürüldü. Biz burada 3 ve 10. sınıf aralığındaki öğrencilere STEM yaklaşımını bir bütün içerisinde ele alarak Matematiksel Modelleme, Proje Tabanlı Öğrenme, Bilgi İşlemsel Düşünme sınıflarında bütünleştirici eğitimler veriyoruz. Bir ana disiplini konu alırken en az bir diğer STEM alanına da dersin içeriğine katıyoruz. Ana kök matematikteyken yan dallardan birisini mühedisliğe, fen bilimlerine, kodlamaya ya da sanatsal tasarıma koyabiliyoruz. Böylelikle disiplinler arası bir yaklaşım ile eğitim içeriğini zengin hale getirerek daha kalıcı öğrenmeyi sağlamış oluyoruz.”  

Teslime KAĞAR ise Merkez’in girişinde yer alan STEM Etkinlik Döngüsü’nü şöyle anlattı: “Bu döngü, problemin tespiti yani soru sormayla başlıyor. Daha sonra hayal etme, planlama, yap ve geliştir aşamalarını içeriyor. En sonda da ortaya çıkan ürünün paylaşılması yer alıyor.”  PAYAS STEM’in ulusal ve uluslararası başarılarını da anlatan Teslime KAĞAR, Payas STEM’de yapılan etkinliklerin ve geliştirilen projelerin ilham olduğu ve teşvik ettiği diğer STEM çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Bilal TIRNAKÇI, incelemeleri sırasında "Biyonik Kol" ve “Kodela” isimli ana sınıfı öğrencileri için tasarlanmış olan kodlama yapan bebek modeli çalışmalarıyla özellikle ilgilendi. Ortaya konulan işlerle ilgili takdir ve beğenilerini dile getiren TIRNAKÇI, STEM’in millî eğitimimizin geleceğindeki yerine ve önemine dikkat çekerek Merkez’de çalışan öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini ve iyi dileklerini iletti.

TIRNAKÇI ve beraberindeki heyet daha sonra Hatay Valisi Sayın Erdal ATA’yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ağrı Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)