Yaşlılar Haftası

 

Hayattaki büyük destekçilerimiz,varlıklarıyla bizleri ayakta tutan,en değerlilerimizin yaşlılar haftası kutlu olsun.

Ülkemizin çeşitli yerlerinde her sene 18-24 Mart arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmakta, kişiye göre önemi değişen yaşlanma sürecinin ve bunun getirdiği zorlukların daha iyi anlaşılması ve bununla ilgili neler yapılabileceği konusunda çeşitli konuşmalar, etkinlikler ve faaliyetler düzenlenmektedir.


Yaşlılar geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi gören, adetlerimizi, geleneklerimiz, göreneklerimizi en canlı şekilde hatırlayan, adeta bize hafıza kazandıran ve toplumumuz bir arada tutan değerleri bize hatırlatan insanlardır. Peki onlara hal ettikleri değeri veriyor muyuz? Toplumumuz bu konuda ne kadar duyarlı? Gelişmiş ülkelerde modernitenin getirdiği yanlış anlamalar ve aile bağlarının koğması nedeniyle daha az değer verilen yaş almış insanlar, bizim ülkemizde nasıl muamaele görüyorlar ve en önemlisi onlar için ne yapabiliriz?

Bu tip soruların cevaplarının arandığı  Yaşlılar Haftası, aynı zamanda da kendi yaşlanma sürecimizi bize düşündüren ve nasıl bir hayat yaşamak istediğimiz ve hayatımızın geç döneminde nasıl her yönden daha mutlu olabileceğimiz sorularını da bize hatırlatarak, yaşlı insanlarla ortak bir düşünce yapımız olduğunu ve bizim kendi yaşlılığımızda neler istediğimizi ve bunun ne kadarını bu insanlar için sağlayabildiğimizi ve onların nasıl daha rahat hissetmelerini ve hayata umutla bakmalarını sağlayabileceğimiz konularını da bize düşündürtüyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Abdurrahman - Nermin Bilimli Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)