"Wellbeing To Reduce Early School Leaving" Adlı Projemizin Sanal Hareketliliği

PROJELERDE HIZ KESMİYORUZ

Okulumuzun, Romanya- Scoala Gimnaziala Principele Serban Ghica si Principesa Aristita Ghica ve Yunanistan High School Of Agioi Theodoroi okulları ile yürütmekte olduğu ''Okul Terkini Önleme " adlı Avrupa Birliği Erasmus + projesinin Sanal Hareketlilik çalışmasının ilk ayağı, Yunanistan'ın koordinatörlünde 22-27 Kasım tarihlerinde sanal toplantı yoluyla gerçekleştirildi.

Proje etkinliklerinde okulumuz 6.ve 7. sınıf öğrencilerinden 32 öğrencimiz, İngilizce öğretmenleri Gökhan DUMAN, Meral CEYLAN ve Mehmet ADA'nın koordinatörlünde yer almıştır.

İlk olarak oyunsal faaliyetlerle birbirlerini tanıyan öğrenciler ısınma etkinliklerinin ardından esas çalışmalara geçmiştir. Öğrencilerin manevi refahlarını artırma yoluyla okula devam oranını yükseltme, devamsızlık ve okulu bırakma riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan projede, öğrenciler 5 gün boyunca ortak ülke öğrencileriyle çeşitli faaliyet ve etkinliklere katılım göstererek okulda dersler haricinde de öğrenme tecrübesi edinmişlerdir. Böylelikle okula bağlılık isteklerini kuvvetlendirmişlerdir. Proje faaliyetleri sayesinde farklı kültür ve ülkeleri tanıma ve kendi ülkelerini de diğer ülkelere tanıma fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerin özgüvenleri ve temsil kabiliyetlerinin yanı sıra, Web 2 araçlarına olan aşinalıkları da artmış, öğrenciler yabancı dillerini etkin kullanabilme fırsatı da yakalamışlardır.

Yapılan bu ilk sanal haraketlilik haricinde Şubat ve Nisan aylarında 2 sanal etkinlik daha gerçekleşecek olup, bu haraketliliklerin koordinatörlüğünü sırasıyla Türkiye ve Romanya yapacaktır. Pandemi sürecinin gidişatına göre yüz yüze bir haraketlilik yapılıp yapılamayacağı ilerleyen zamanlarda proje ortaklarının ortak kararıyla belirlenecektir.

Okulumuzda yapılan bu tip uluslararası projeler, okuldaki diğer öğrencilerin de okulun sadece klasik derslerin öğretildiği bir ortam olmadığının bilincine varmalarını sağlayacak ve benzer proje katılımları için onları güdüleyecektir.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Beylikdüzü Sevim Çuhadaroğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)