Uzaktan Eğitim Sürecinde Velilerle İletişim ve İşbirliği

 

    Kovid 19 Pandemisi (salgın)nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime geçilme kararı alınmasından itibaren Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi, rehberlik servisi ve öğretmenler uzaktan eğitimin öğrenciler için verimli ve faydalı olabilmesi adına gerek zoom gerekse google meet vb..programlar  üzerinden birçok toplantı yapmışlardır. Kasım – Aralık- Ocak aylarında yapılan bu toplantılarda uzaktan eğitim sürecinde velilerle iletişim ve işbirliğinin önemine binaen bu konu ayrıca ele alınmış ve şu çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır.

·         Okulun rehberlik servisinin velilerle iletişime geçmesi

·         Sınıf Rehber Öğretmenlerinin velilerle iletişime geçmesi

·         Velilerle sınıf bazlı whatsapp gruplarının oluşturulması

·         Velilerin uzaktan eğitim konusunda bilgilendirilmesi

·         Canlı ders programlarının velilerle paylaşılması ve takibinin sağlanması

Yapılan tüm bu planlamaların ardından alınan kararlar ivedi bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır.

Bu doğrultuda;

Her bir veli ile iletişime geçilip TRT EBA TV, internet erişim imkânları ve bilgisayarlarının olup olmadığı sorulmuş ve imkânı olmayan öğrencilere farklı çözüm önerileri sunulmuştur.

Velilerle sınıf bazlı whatsapp grupları oluşturulmuş ve eba canlı ders programları, ders saat ve tarihleri, öğrencilerin derse katılımlarının takibi gibi konular velilerle paylaşılmıştır.

Sınıf rehber öğretmenleri ve rehberlik servisi tarafından velilerle uzaktan eğitim konularında toplantılar düzenlenmiş veliler bilgilendirilmiştir. Bu seminerlerden biri de 'uzaktan eğitim sürecinde velilere yönelik öneriler' konulu seminer olmuştur. Bu seminerde:

1-      Çalışma ortamının hazırlanması ve ders performansı

2-      Motivasyonun sağlanması

3-      Çalışmalarının takibi

4-      Çocuğunuzla iletişim

5-      Okulla iletişim

Konularında bilgiler verilmiş ve velilerin uzaktan eğitim sürecinde üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

Uzaktan Eğitim sürecinde başta Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi olmak üzere

Okulumuz Rehber Öğretmeni Sayın Özge AYVAZOĞLU'na,  Sınıf Rehber Öğretmenlerine ve  Ders Öğretmenlerine özverili çalışmaklarından, sonsuz desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)