Uzaktan Eğitim Sürecinde Ruhsal ve Fiziksel Sağlığın Korunması

Kalite Takip Sistemi Ekim ayı etkinliği kapsamında Rehber Öğretmen Ali BERBER  tarafından öğretmenlerimize Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar Uzaktan eğitim sürecinde meslektaş dayanışması, ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması yönelik sunum yapıldı. Sunumda üniversitelerde yayınlanan  makalelerinden den yararlanılarak  değerlendirme yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu.

       Öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmezlerinden olan fedakarlık kavramına vurgu yapılarak öğretmenlerin salgın döneminde yaptığı fedakarlıklardan ve bu fedekarlığın dindeki yeri konusunda ayat ve hadislerden örnekler verilerek çeşitli bilgilendirimeler yapıdı.Meslek dayanışmasına vurgu yapılarak fedakar öğretmenlerin bu dönemde gerçekleştirdği eğitimlerde ne gibi fedakarlıklar yapıldığı ve gelecekte yardımlaşma konusunda neler yapılabileceği konularının üstünde duruldu.

      Öğretmen sağlığının korunması, fiziksel ve zihinsel sağlığın korunması için fikir alışverişinde bunulurak çeşitli örnekler verildi tecrübeler paylaşıldı.

  Sonuç olarak sürecin zor bir süreç olduğuna vurgu yapılarak bu sürecin nasıl devam ettirilceği ve nasıl az tahribatla atlatılacağı hususunda makalelerden ve kaynaklardan yararlanırak tecrübeler paylaşıldı.Virüsün seyri ve  okul öğretmenleri olarak neler yapılması gerektiği  konusunda bilgi alışverişi yapıldı

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Ergene Ergene İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)