Uzaktan Eğitim Sürecinde Meslektaş Dayanışması

Uzaktan eğitim sürecinde okulumuzda açılan eba destek sınıfının açılışını yapmak üzere Milli Eğitim Bakanı danışmanı Sayın Turgay ÖNTAŞ ve il milli eğitim müdürü sayın Enver KIVANÇ Bey ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek ülkemizin dört bir köşesinden uzaktan eğitim tecrübelerini okulumuz öğretmenleri ile paylaştı.

               Ayrıca Aralık ayında il Milli Eğitim Müdürü Sayın Enver KIVANÇ okulumuzu ziyaret ederek bu ziyarette uzaktan eğitim sürecini takip edilmiş öğrencilere özel olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AR-GE birimi tarafından hazırlanmış sorular ve okuma kitabı dağıtıldı. Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere nasıl daha fazla yardımcı olabileceğimiz konusunda fikirler yürütüldü.

               Okulumuzda öğretmenler arasında dayanışmayı artırmak ve öğrencilerin kitap okumalarını özendirmek için okulda kitap okuma etkinliği yapıldı. Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığının önerdiği, Finlandiya eğitim sistemini anlatan Grigori PETROV'un Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı hediye edildi.

               Öğretmenlerimizin bilgisini artırmak TÜBİTAK çalışmaları ve bilimsel gelişmeleri somutlaştırmak için okula dron getirildi çalışma sistemi hakkında öğretmenlere bilgi verildi.

Pandemi sürecinde öğretmenlerin işbirliğini,  birlikte zaman geçirmelerini ve arkadaşlık ilişkilerini artırmak için zoom üzerinden okulumuz müzik öğretmeni tarafından müzik şöleni verildi.

               Öğretmenlere etkili liderlik, sınıf yönetimi ve uzaktan eğitimi planlama ve yönetme seminerleri verildi.

               Öğretmenler arası dayanışmayı, samimiyeti ve ilişkileri artırmak uzaktan eğitim sürecinde okul iklimine olumlu bir hava katmak için öğretenler evlerinde kendi elleriyle yaptıkları yöresel  yemekleri okula getirerek hep birlikte sohbetler eşliğinde kaynaştırma ve işbirliği sağlandı.

               Okulumuzda tüm okul koridorlarında mevcut olan panolar tüm öğretmenlerimizin işbirliği içinde ilgili görsel materyallerle dolduruldu.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muş Merkez Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)