Uzaktan Eğitim Süreci Veli Bilgilendirme Notu

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ VELİ BİLGİLENDİRME NOTU

Covid – 19 Sürecinde Uzaktan Eğitim

Bilgilendirme Notu

15.09.2020 Mart 2020'den bu güne devam eden Covid-19 salgını öyle görünüyor ki yeni eğitim öğretim yılımız Covid-19 gölgesinde başladı ve iki ay uzaktan eğitimle geçti ve bir süre daha hayatımızda olacak. Hayatımızın neredeyse her alanında bizleri olumsuz yönde etkileyen bu süreç eğitim – öğretime de farklı bir bakış açısını zorunlu kılmıştır. Süreç bitene kadar bizlere düşen ise daha düzenli, tertipli ve çözüm odaklı olmak. Bu kapsamda uzaktan ve yüz yüze eğitimlerimiz devam ederken;eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle devam edeceği düşüncesi ile daha kaliteli bir uzaktan eğitimin yapılabilmesi için sizlerden dikkat etmenizi istediğimiz bazı önemli konular var. Bu kurallara uymamız beraberinde öğrencilerimizin bu süreci daha iyi ve sorunsuz geçirmelerine katkı sağlayacak. Tüm zorlukları birlikte aşacağız inşallah.

Uzaktan Eğitime Başlarken

1) Zorunlu ama keyifle uyguladığımız uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında bizler için bir fark yok. Yani öğretmenlerimiz aynı ciddiyet ile derslerini yaparken öğrencilerimizden ilk beklentimiz derse zamanında katılmalarıdır. Öğretmenimiz derse yoklama alarak başlamaktadır. Bu konuda siz değerli velilerimizin takibi çok önemli.

2) Öğrencimizin derste dikkatinin dağılmaması için mümkün olduğunca ders yapılacak ortamın sade ve dikkat dağıtıcı olmaması gerekiyor. Sizlerin çabası bu açıdan değerli olacak.

3) Ders öncesinde tüm ders materyalleri hazır bulundurulmalı ve derse bu şekilde katılım sağlanmalıdır.

Uzaktan Eğitim Sırasında

1) Ders esnasında öğrenci ders haricinde başka hiçbir şeyle meşgul olmamalı ve kameralar daima açık olmalıdır. Unutmayın ki öğretmenimiz her an öğrencilerimizle karşılıklı iletişim halindedir.

2) Öğrencimizin mikrofonu ders sırasında kapalı olmalıdır. Sadece söz isteyerek açmalıdır. Kamera ve mikrofonun işlevsiz olması durumunda öğrenci ve öğretmen sağlıklı iletişim kuramayacak, dolayısı ile öğrenim gerçekleşemeyecektir.

3) Ders boyunca öğrencilerimiz hiçbir şekilde dersi terketmemelidir. Eğitim öğretim sarmal ilerlediği için bir dersin kaçırılması devamında gelecek bir çok konununda kaçırılması anlamına gelecektir.

Serdar YILMAZ

Okul Müdürü

5, 6, 7 ve 8. Sınıf Düzeylerinde 1. Ünite Çalışma Fasikülleri Yayımlandı

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Yeniçağa Yeniçağa Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)