Uzaktan Eğitim Başlıyor

Uzaktan Eğitim Programı kapsamında ders programları 23 Mart 2020 Pazartesi 09.00'da başlayacak.

Uzaktan Eğitim dersleri okuldaki gibi 40 dakika değil, 20 dakika olacak. Sabah yayınlarına yetişemeyenler, öğleden sonra yayınları tekrar izleyebileceklerdir.

Uzaktan Eğitim hem internetten hem de televizyondan yapılacaktır. Televizyon yayını için TRT'nin altyapısını kullanacak. Bu kapsamda, 3'ü HD, 3'ü SD yayın yapmak üzere toplamda 6 adet TV kanalından yayın yapılacaktır. Kanalın adı EBA TV 'dir. İlkokul, ortaokul ve lise gibi ayrımları içermektedir.

Uzaktan Eğitim programı kapsamında ders programları 23 Mart 2020 Pazartesi 09.00'da başlayacak. Uzaktan Eğitim dersleri okuldaki gibi 40 dakika değil, 20 dakika olacak. Sabah yayınlarına yetişemeyenler, öğleden sonra yayınları tekrar izleyebileceklerdir.

Ayrıca EBA TV Destekleyici olarak İnternet üzerinden EBA ( https://www.eba.gov.tr/ ) ders içeriklerine de ulaşabileceklerdir.

EBA'ya Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-Devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-Devlet hesap bilgileriyle giriş yapabileceklerdir.


TRT TV ve EBA Üzerinden Yapılacak Uzaktan Eğitim ile İlgili Linkler ve Açıklamalar

TRT Eba Tv Uzaktan Eğitim (İlkokul, Ortaokul, Lise ) Haftalık Taslak Ders Programları

TRT Eba Tv Tüm Teknik Bilgiler

Öğretmenlere Özel EBA Kullanım Simülasyonları

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Tirebolu Karakaya Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)