Ücretli Usta Öğretici Başvuruları

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Daday Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri Eylül ayı içerisinde e-yaygin.meb.gov.tr adresine e-devlet girişi yapılarak Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu bölümünden ücretli usta öğretici adayı tarafından yapılacaktır. İnternet üzerinden başvuru işleminizi tamamlandıktan sonra evraklarınızın aslı ile beraber başvuru yaptığınız kurumlara giderek kurs başvurularınızı onaylatınız.

Bilgilerinize önemle duyurulur

Başvurular aşağıdaki takvim doğrultusunda Daday Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğüne EK-2 Başvuru Formu ve istenen belgelerle birlikte yapılacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuruların alınması

01 –18 Eylül 2020

Değerlendirmenin yapılması

21–30 Eylül 2020

Değerlendirmeye Esas Sonuçların İlanı

05Ekim 2020

İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

Kursların Başlaması

06 Ekim 2020 tarihi  itibariyle

 

Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarakilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir

  Not: Tüm Spor Kurslarının özellikle yakın temas gerektiren sporlar İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda açılıp açılmayacağına karar verilecektir.


 A) Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1.      Başvuru Formu (Vesikalık Fotoğraf Yapıştırılacak)

2.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3.      "Öğrenim  Belgeleri (Diploma/Öğrenim Durum/ Pedagojik Formasyon/Ustalık/ Usta Öğreticilik /4.Seviye Kurs Bitirme/4.Seviye Mesleki Yeterlilik belgesi ,Antrenörlük vb. fotokopisi) Aslı da getirilecek

4.      "Alanında Hizmet/İş Deneyimini Gösteren SGK Hizmet Dökümü Belgesi( Kurum kodlarıyla birlikte ve Barkodlu) E-Devletten

5.      Adli Sicil Kaydı(E-Devletten Alınabilir) (son 6 aylık)

6.      Askerlik Durumu Belgesi (Erkek Adaylar İçindir, E-Devletten Alınabilir)

7.      Sağlık Kurumundan alınmış çalışabilir raporu

8.      Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Eğitimi Belgesi (Eğitim Fakültesi Mezunları veya Pedagojik Formasyon Eğitimi Alanlar Hariç)

9.      İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi

10.  Kamu Personel Görev Yeri Belgesi (Kamu Personeliyseniz)

11.  Ek Belgeler
Usta Öğreticilik

Başarı veya Üstün Başarı Belgesi
Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda Elde Edilen Dereceler

 

İLAN YOLUYLA ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİNDE ARANACAK ŞARTLAR ŞUNLARDIR

a)  Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

b)  Türk vatandaşı olmak.

c)  18 yaşını doldurmuş olmak.

ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d)  26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Erkekler için Askerlikle ilişiği bulunmamak.

f)  Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

(2) İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur.

(3)  Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl eylül ayı içerisinde millî eğitim müdürlükleri ve kurum müdürlüklerinin internet sitesi ve ilan panolarında Ek-1'deki ilan örneği ile duyuru yapılarak başvuru takvimine göre alınır. Başvurular, kurum müdürlüklerine yapılır.

(4)  Başvuruda bulunacaklardan;

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kastamonu Daday Daday Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)