"Türkiye Dokuma Atlası"projemizin Sergisi" Sayın Emine Erdoğan Tarafından Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonunda Açıldı

"Türkiye Dokuma Atlası" projesinin hayat bulmasını son derece kıymetli bulduğunu ifade eden Emine Erdoğan, "Geleneksel sanatları, özüne sadık kalarak modern tasarımlarla buluşturmak pekala mümkün. İşte bu, "Türkiye Dokuma Atlası" projemizin de vizyonunu oluşturuyor. " diyerek projeye emeği geçenlere şükranlarını iletti. Erdoğan, "Elele verirsek çok şey başarabiliriz. Projenin çatı kurumları Milli Eğitim ve Ticaret Bakanlığımıza hassaten teşekkür ediyorum. Bugün burada açılışını yapacağımız serginin kültürel değerlerimizi ihya noktasında yeni bir milat olmasını diliyorum. Projenin bundan sonraki süreçlerde de başarılı olmasını temenni ediyorum. " şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılış töreninde yaptığı konuşmasında projeye öncülük etmesi dolayısıyla Emine Erdoğan'a teşekkür etti. Türkiye Dokuma Atlası ile makalelerde, kütüphanelerde, üniversitelerde, atölyelerde yürütülen çalışmaları birleştirip sinerji oluşturulmasının hedeflendiğini ifade eden Bakan Selçuk, "Bohça" markasının oluşturulmasında ve sürecin devam ettirilmesindeki çabaları ve bu projeye verdikleri katkı dolayısıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük'e ve genel müdürlük çalışanlarına teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz Yusuf Gürlek, Emine Erdoğan'a ipek dokuma şal takdiminde bulundu.

Prof. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Aydın Uğurlu ve Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın danışmanlığı, Ayşe Dizman'ın koordinatörlüğü ve Güneş Güner'in küratörlüğünde gerçekleştirilen Türkiye Dokuma Atlası Sergisi'nde koleksiyoner Yusuf İyilik'in koleksiyonundaki Osmanlı Saray dokumalarından parçalar da bulunuyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)