Teknolojinin Doğru Kullanımı İçin Meb' Den Ailelere Yönelik İki Yeni Kılavuz. . .

Dijitalleşmenin, hayatın her alanında kendini hissettirdiği bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı, anne babalardan sıklıkla gelen sorulara yanıt verebilmek için iki yeni kılavuz hazırladı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 'Aile Eğitim Serisi' kapsamında yayımladığı 'Güvenli İnternet Kullanımı' ve 'Siber Zorbalık' kılavuzları dijital dünyada aile katılımına ışık tutuyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kılavuzların içeriğinde anne babalara bu süreçte ne yapmaları, nasıl davranmaları ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda kısa ve uygulanabilir öneriler sunduklarını belirterek anlatılanları kare kodlar aracılığıyla ulaşılabilecek videolar ile desteklediklerini ifade etti.

"Nasıl ki çocuklarımıza karşıdan karşıya geçerken iki tarafa bakmayı, yüzmeyi, bisiklete binmeyi öğretiyorsanız, dijital dünyada güven içinde dolaşmaları için bilgi iletişim araçlarını ve interneti güvenli şekilde nasıl kullanabileceklerini de öğrenmeye ihtiyaçları var." ifadelerine yer verilen 'Güvenli İnternet Kılavuzu'nda çocukların gelişimleri ve çağın gereklerine uyumları için onların internete erişimlerini yasaklamanın etkili bir yöntem olmadığı bunun yerine teknolojiyi etkili, verimli, uygun ve sorumlu bir şekilde kullanmaları konusunda yol gösterici olunması gerektiği belirtildi.

Kılavuzlarda anne babalara uygulanabilir öneriler sunduk" Küresel salgın sürecinde öğrencilere akademik destek sağlamanın yanı sıra onların ve ebeveynlerinin psikolojik sağlamlığının korunmasına da önem verdiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Fiziksel mesafelerin olduğu bu dönemde biz de teknoloji sayesinde öğrenci, öğretmen ve velilerle iletişimimizi hiç kesmeden yoğun bir şekilde sürdürebildik.  Hemen hemen her buluşmamızda ailelerden 'teknolojinin doğru kullanımı' konusunda sorular geldi. Tüm sorulara yanıt verebilmek, çocuklarımıza rehberlik etmeleri için anne babalara destek olabilmek için uzmanlarımız önemli bir hazırlık yaptı ve sonuçta bu bilgiler iki kılavuzda toplandı. 'Güvenli İnternet Kullanımı' ve 'Siber Zorbalık' kılavuzlarının içeriğinde anne babalara bu süreçte ne yapmaları, nasıl davranmaları ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda kısa ve uygulanabilir öneriler sunduk. Anlatılanları kare kodlar aracılığıyla ulaşılabilecek videolarla da destekledik. Kılavuzlardaki kare kodları tarayan velilerimiz sorularına uzmanlarca verilmiş yanıtları bulabilecekler. Bizler her zaman olduğu gibi okul ve aile iş birliğini geliştirmeye ve tüm imkânlarımızla çocuklarımız ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.  

'Güvenli İnternet Kullanımı' kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

'Siber Zorbalık' kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu Altınordu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)