Tbm Eğitimleri ve Obm Uygulamaları

         Okul öncesi, ilkokul, ortaokul lise öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini fark etmeleri, teknolojiyi doğru kullanmaları, sağlıklı hayat sürmeleri amacıyla öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik olarak okul ve kurumlarımızda Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile işbirliğinde hazırlanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) uygulanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde ortaokul ve lise öğrencilerimizin  alkol, madde, kumar ve teknoloji kullanımına ilişkin hazırlanan "Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı" (OBM) 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren okullarımızda uygulanmaktadır. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile okullarda "Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı" uygulayıcısı 465  rehber öğretmen / psikolojik danışman bulunmaktadır.

Tüm Dünya'da ve ülkemizde yaşanan salgın sürecinde  öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri"nin  ve "Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı"nın  2019-2020, 2020-2021 eğitim öğretim yıllarına ait verilerinin  e- rehberlik sistemine düzenli olarak  kayıt edilemediği görülmüştür.

Salgın döneminde okullarımızda ve eğitim kurumlarımızda" Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı eğitimlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi amacıyla Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Uzaktan Eğitim Portalı yenilenerek Eğitim Bilişim Ağına (EBA) entegre edilmiştir. TBM programını uygulayan öğretmenlerimiz EBA üzerinden giriş yaparak  öğrenci ve velilere yönelik çevrim içi eğitimler düzenleyebilmektedir. Ayrıca Eğitim Bilişim Ağı dijital kütüphanesinde yer alan  video içerikleri TBM uygulayıcısı öğretmenler tarafından öğrenci ve velilere izletilebilmektedir.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Maltepe Maltepe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)