Tarım ve Hayvancılık Kulübü Faaliyette. . .

Okulumuz da Sosyal Kulüp faaliyetleri çerçevesinde, öğrencilerimizin yoğun talepleri doğrultusunda kurulan Tarım ve hayvancılık kulübü yıllık çalışma planı çerçevesinde aralık ayı faaliyetini gerçekleştirdi.

Okulumuz İngilizce öğretmeni Mikail ALTUN danışmanlığında faaliyetlerini yürüten Tarım ve Hayvancılık Kulübü aralık ayı faaliyetleri kapsamında, okulumuz yan bahçesinde sarımsak ekim- dikimi gerçekleştirildi. Kulüp danışman öğretmeni Mikail ALTUN, kulüpte faaliyet gösteren öğrencilere ekim-dikim faaliyetlerinin dönemleri, ekim-dikim aşamalarının püf noktaları hakkında bilgi verdi. Bu bilgiler doğrultusunda öğrenciler tarafından sarımsaklar toprakla buluştu. 

İç Anadolu bölgesinde sarımsak ekim zamanı Ağustos sonu gibi başlamakta ve eylül, ekim, kasım, aralık, ocak, şubat, mart aylarında yapılabilmektedir. Son yağışlar ile toprağın hazır hale gelmesini fırsat bilen kulüp üyeleri sarımsak ekim-dikimi için bu dönemi tercih etmişlerdir. Yine Kasım ayında kulüp öğrencileri, kulüp öğretmeni Mikail ALTUN danışmanlığında toprağı havalandırma ve ekim-dikime hazırlık aşamalarını yürütmüşler ve hazır hale getirmişlerdi.

Tarım ve hayvancılık kulübü ilerleyen süreçte de farklı mahsulleri dönemlerinde toprak ile buluşturacak planlamayı yapmışlardır. Çalışmalarından dolayı Tarım ve Hayvancılık Kulübü danışman öğretmeni Mikail ALTUN' a ve kulüp öğrencilerine teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Altunhisar Şehit Polis Yusuf Diri İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)