Tarihi Yarımada´da Sanatın İzlerini Takip Ettik.

El Sanatları Teknolojisi Alanı öğrencilerimiz Urla Kadın Üretici Pazarı, Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı ´na sanat kokan bir gezi düzenledi. Urla için sanatın ne denli önemli olduğunu yerinde deneyimledi. Kekliktepe, MKS abajur, İstifçi gibi markalaşmış tasarım firmalarının yetkililerinden bilgi alan öğrencilerimiz girişimciliğin inceliklerini öğrendi. Kadın Üretici Pazarı´nda her stantta incelemeler yaptılar.

Sanat sokaginin Yıldız´ı emekli Çocuk Gelişimi öğretmeni Yıldız Hanım´dan emeklilik sonrası aldığı 9 Eylül Güzel Sanatlar Eğitimi ile kendi tabiriyle ikinci baharına seramik yolculuğuyla devam ediş öyküsünü  ilgiyle ve hayranlıkla dinledi.

Basri amcanın anlattığı anısıyla sanatın hakettiği yerde olmayışına da biraz üzüldük. Şöyle ki, Basri amca köylerden el sanatları ürünleri toplayıp satan bir antikacı. Bir gün bir köyden telkari işi bir çarşaf alıyor ve çok cüzi bir fiyata 1000 tl ´ye satıyor. Sonradan öğreniyor ki o üründe aslında 9 kg altın kullanılmış ve değeri o zaman için  100.000 tl imiş. Biz ise belki de saraydan gelen bu tarihi islemenin müzelerde olmayıp böyle el değiştirmesine üzülmedik diyemeyiz.

Haber ve Fotoğraf: Şule BİLGİN.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Urla Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)